BİNLERCE EĞİTİM-İŞ ÜYESİ HAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2019 - 13:55, Güncelleme: 05.03.2019 - 13:55 4160+ kez okundu.
 

BİNLERCE EĞİTİM-İŞ ÜYESİ HAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ

Eğitim-iş, 2014 yılından bu yana en ciddi eylemini gerçekleştirdi. 2014 yılı aralık ayında Yatağan'dan Tandoğan'a gerçekleşen Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşünden sonraki ilk ciddi eylemde yaklaşık 2500 eğitim emekçisi katıldı.
1. Meclis'in önünde toplanarak basın açıklaması ve miting gerçekleştiren Eğitim-iş üyeleri Anıtkabir'e yürümek istedi. Emniyet güçleri, uzun süre yürüyüşe izin vermedi. Yaklaşık bir saatlik görüşmelerin ve direnişin ardından kitle yürüyüşe geçti.  3 Mart Devrim yasalarına vurgu yapan, eğitimin tarikat ve cemaatlerin kontrolüne geçtiğini, laik ve bilimsel ilkelerden uzaklaştığını belirten Eğitim-iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım eğitim emekçilerinin sorunlarının çözümü için öncülük etmeye, gündem oluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Orhan Yıldırım, Yardımcı personelin, memurların, rehber öğretmenlerin, ana sınıfı ve özel eğitim öğretmenlerinin branş bazında sorunlar yaşadığını, 3600 ek göstergenin haklı bir talep olduğunu, vergi diliminin sürekli artmasının çalışanları yoksullaştırdığını, insanların hak ettiği emekliliklerini yaşayamadıklarını ve mağdur edildiklerini vurguladı. Mülakatların hak kaybı olduğunu, atanabilmek için birilerinin iki dudağının arasında insanların  hayatlarından bile olduğunu belirten yıldırım, Diyarbakır'ın Civelek ilçesindeki savcıya da öğretmenlere uyguladığı zorbalık nedeniyle sert tepki gösterdi. Bir buçuk saatlik yürüyüş sonunda Anıtkabir'e ulaşan binlerce eğitim emekçisi Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunarak ziyaretlerini gerçekleştirdi. Eğitim-iş'in bu eylemi OHAL ve sonrasında yapılan ilk ciddi yürüyüş olma özelliğini gösterdi.
Eğitim-iş, 2014 yılından bu yana en ciddi eylemini gerçekleştirdi. 2014 yılı aralık ayında Yatağan'dan Tandoğan'a gerçekleşen Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşünden sonraki ilk ciddi eylemde yaklaşık 2500 eğitim emekçisi katıldı.

1. Meclis'in önünde toplanarak basın açıklaması ve miting gerçekleştiren Eğitim-iş üyeleri Anıtkabir'e yürümek istedi. Emniyet güçleri, uzun süre yürüyüşe izin vermedi. Yaklaşık bir saatlik görüşmelerin ve direnişin ardından kitle yürüyüşe geçti. 

3 Mart Devrim yasalarına vurgu yapan, eğitimin tarikat ve cemaatlerin kontrolüne geçtiğini, laik ve bilimsel ilkelerden uzaklaştığını belirten Eğitim-iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım eğitim emekçilerinin sorunlarının çözümü için öncülük etmeye, gündem oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Orhan Yıldırım, Yardımcı personelin, memurların, rehber öğretmenlerin, ana sınıfı ve özel eğitim öğretmenlerinin branş bazında sorunlar yaşadığını, 3600 ek göstergenin haklı bir talep olduğunu, vergi diliminin sürekli artmasının çalışanları yoksullaştırdığını, insanların hak ettiği emekliliklerini yaşayamadıklarını ve mağdur edildiklerini vurguladı. Mülakatların hak kaybı olduğunu, atanabilmek için birilerinin iki dudağının arasında insanların  hayatlarından bile olduğunu belirten yıldırım, Diyarbakır'ın Civelek ilçesindeki savcıya da öğretmenlere uyguladığı zorbalık nedeniyle sert tepki gösterdi.

Bir buçuk saatlik yürüyüş sonunda Anıtkabir'e ulaşan binlerce eğitim emekçisi Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunarak ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Eğitim-iş'in bu eylemi OHAL ve sonrasında yapılan ilk ciddi yürüyüş olma özelliğini gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.