GERÇEĞİNİ ARATMADI

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2019 - 15:26, Güncelleme: 20.02.2019 - 15:26 3737+ kez okundu.
 

GERÇEĞİNİ ARATMADI

Hizmetlerin ve yatırımların yanı sıra personel eğitimine de büyük önem veren Çameli Belediyesi, bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Bbs Belgelendirme eğitim ve gözetim hizmetleri işbirliğinde belediye çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı ve eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitimde yangın çıkış sebepleri, yangınların sınıflandırılması, etkenleri, yangın yerindeki tehlikeler ve hareket tarzı, mücadele ve müdahale yöntemleri, yangın söndürmede kullanılan maddeler, söndürme prensipleri, acil durumlarda alarm ve tahliye planlaması gibi konularında teorik bilgiler verildi. Sonrasında belediye hizmet binası önünde yapılan acil durum tatbikatında siren sesinin duyulması ile birlikte harekete geçen ekipler tahliyelere başladı. Yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterilirken, eğitime katılan personel de tatbikata aktif katılarak öğrendiklerini uygulama imkanı yakaladı. Çameli Belediyesi Şantiyesinde acil durum eğitimleri verildi. Her sene periyodik olarak yapılan tatbikatla afet ve acil durumlara karşı personelin tedbirli olması hedefleniyor. Başarılı geçen tatbikat sonrası Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN güvenliğin ve insan hayatının her şeyden önemli olduğunun vurgulayarak "vatandaşlarımız da çalışanlarımız da değerlidir dedi Eğitimin ardından katılımcılar, uygulamalı tatbikat gerçekleştirdi. Belediye çalışanları, mutfak ocağında ve elektrikli aletlerde yangına nasıl müdahale edilmesini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Ardından belediye çalışanları itfaiye ekiplerinin kontrolü altında yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdü. Yangında mahsur kalan vatandaşa nasıl müdahele edilir uygulamalı olarak gösterildi Başarılı olan tatbikat, gerçeğini aratmadı. Özellikle yangında ilk müdahalenin nasıl yapıldığını öğrenen belediye çalışanları, böyle bir eğitim hizmetinden dolayı Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür etti.
Hizmetlerin ve yatırımların yanı sıra personel eğitimine de büyük önem veren Çameli Belediyesi, bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Bbs Belgelendirme eğitim ve gözetim hizmetleri işbirliğinde belediye çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı ve eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde yangın çıkış sebepleri, yangınların sınıflandırılması, etkenleri, yangın yerindeki tehlikeler ve hareket tarzı, mücadele ve müdahale yöntemleri, yangın söndürmede kullanılan maddeler, söndürme prensipleri, acil durumlarda alarm ve tahliye planlaması gibi konularında teorik bilgiler verildi. Sonrasında belediye hizmet binası önünde yapılan acil durum tatbikatında siren sesinin duyulması ile birlikte harekete geçen ekipler tahliyelere başladı.

Yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterilirken, eğitime katılan personel de tatbikata aktif katılarak öğrendiklerini uygulama imkanı yakaladı. Çameli Belediyesi Şantiyesinde acil durum eğitimleri verildi. Her sene periyodik olarak yapılan tatbikatla afet ve acil durumlara karşı personelin tedbirli olması hedefleniyor. Başarılı geçen tatbikat sonrası Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN güvenliğin ve insan hayatının her şeyden önemli olduğunun vurgulayarak "vatandaşlarımız da çalışanlarımız da değerlidir dedi

Eğitimin ardından katılımcılar, uygulamalı tatbikat gerçekleştirdi. Belediye çalışanları, mutfak ocağında ve elektrikli aletlerde yangına nasıl müdahale edilmesini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Ardından belediye çalışanları itfaiye ekiplerinin kontrolü altında yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdü. Yangında mahsur kalan vatandaşa nasıl müdahele edilir uygulamalı olarak gösterildi Başarılı olan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Özellikle yangında ilk müdahalenin nasıl yapıldığını öğrenen belediye çalışanları, böyle bir eğitim hizmetinden dolayı Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.