150 milyon TL destek sağlanan Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalar başladı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2024 - 13:27, Güncelleme: 23.01.2024 - 12:05 2814+ kez okundu.
 

150 milyon TL destek sağlanan Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalar başladı

150 milyon TL destek sağlanan Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalar başladı
Pamukkale’nin çehresini değiştirecek projeler arasında yer alan ve çalışmalar başlanan Pamukkale Gençlik Merkezi Projesinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İlçemizin değerini artıracak bir projeyi tamamlıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Merkezimiz Pamukkale’miz için şimdiden hayırlı olsun” dedi.Yaptığı hizmetlerle Pamukkale ilçesine değer katan Pamukkale Belediyesi, bir projeyi daha tamamlıyor. Önceki dönemde inşasına başlanan ve hukuki sorunlar nedeniyle uzun süredir çalışma yapılamayan tesis, yapılan proje tadilatından sonra tamamlanıyor. Geçtiğimiz aylarda, Başkan Örki’nin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakanlığın ilgili bürokratlarıyla görüşmeleri sonrasında, Pamukkale Gençlik Merkezi projesine 150 Milyon TL’lik destek sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Pamukkale Belediyesi arasında yapılan protokol gereğince, Pamukkale Gençlik Merkezi projesine 150 Milyon TL’lik destek sözünün ardından, geçen yılın son günlerinde tamamlama ihalesi gerçekleştirildi. Yer teslimi yapılan proje ile ilgili çalışmalara başlandı.Pamukkale ilçesinin en kalabalık mahallelerinden biri olan Bağbaşı Mahallesi’nde, çevresindeki Kervansaray, Zümrüt, Gökpınar, Tekkeköy, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy ve Hürriyet mahalleleri ile yaklaşık 70 bin kişiye hitap edecek. Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalara başlanıldığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan ve yargı süreçleri sebebiyle yapımına devam edilemeyen projeyi gençlerimize hizmet edecek bir konseptte tekrar gündeme aldık. Gençlerimize hitap edecek geniş kapsamlı bir Gençlik Merkezi projesi hazırladık. En kısa sürede merkezimizi tamamlayıp ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.Güncellenen proje halkın tüm kesimlerine hitap ediyorPamukkale Gençlik Merkezi, 2 ayrı bloktan oluşacak. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesis mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin en yoğun olduğu bölgede bulunan proje, peyzaj alanlarıyla beraber bir bütün olan gençlik merkezi halkın her kesimine hitap edecek. Pamukkale Gençlik Merkezi’nde konferans salonları, seminer salonları, fuaye-sergi salonları, ofisler, minyatür, hat, ebru ve resim atölyeleri olarak kullanılacak görsel sanat atölyeleri, tiyatro, dans olarak ritmik sanat atölyeleri, müzik eğitim sınıfları, revir, nikah salonu, basketbol sahası gibi bölümler yer alacak. Gençlerin, sosyal, kültürel ve eğitsel bakımdan daha da gelişmesine imkan sağlanacak merkezde, salonlar, sınıflar, ofisler dışında, iki ayrı blok yürüyüş parkurları ve rampalar ile birbirine bağlanırken, vatandaşların üzerinde gezebildiği yeşil çatılar, dinlenme ve faaliyet alanları da bulunuyor. Yaklaşık 85 kişilik ekibin görev yaptığı Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
150 milyon TL destek sağlanan Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalar başladı
Pamukkale’nin çehresini değiştirecek projeler arasında yer alan ve çalışmalar başlanan Pamukkale Gençlik Merkezi Projesinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İlçemizin değerini artıracak bir projeyi tamamlıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Merkezimiz Pamukkale’miz için şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yaptığı hizmetlerle Pamukkale ilçesine değer katan Pamukkale Belediyesi, bir projeyi daha tamamlıyor. Önceki dönemde inşasına başlanan ve hukuki sorunlar nedeniyle uzun süredir çalışma yapılamayan tesis, yapılan proje tadilatından sonra tamamlanıyor. Geçtiğimiz aylarda, Başkan Örki’nin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakanlığın ilgili bürokratlarıyla görüşmeleri sonrasında, Pamukkale Gençlik Merkezi projesine 150 Milyon TL’lik destek sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Pamukkale Belediyesi arasında yapılan protokol gereğince, Pamukkale Gençlik Merkezi projesine 150 Milyon TL’lik destek sözünün ardından, geçen yılın son günlerinde tamamlama ihalesi gerçekleştirildi. Yer teslimi yapılan proje ile ilgili çalışmalara başlandı.

Pamukkale ilçesinin en kalabalık mahallelerinden biri olan Bağbaşı Mahallesi’nde, çevresindeki Kervansaray, Zümrüt, Gökpınar, Tekkeköy, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy ve Hürriyet mahalleleri ile yaklaşık 70 bin kişiye hitap edecek. Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmalara başlanıldığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan ve yargı süreçleri sebebiyle yapımına devam edilemeyen projeyi gençlerimize hizmet edecek bir konseptte tekrar gündeme aldık. Gençlerimize hitap edecek geniş kapsamlı bir Gençlik Merkezi projesi hazırladık. En kısa sürede merkezimizi tamamlayıp ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Güncellenen proje halkın tüm kesimlerine hitap ediyor
Pamukkale Gençlik Merkezi, 2 ayrı bloktan oluşacak. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesis mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin en yoğun olduğu bölgede bulunan proje, peyzaj alanlarıyla beraber bir bütün olan gençlik merkezi halkın her kesimine hitap edecek. Pamukkale Gençlik Merkezi’nde konferans salonları, seminer salonları, fuaye-sergi salonları, ofisler, minyatür, hat, ebru ve resim atölyeleri olarak kullanılacak görsel sanat atölyeleri, tiyatro, dans olarak ritmik sanat atölyeleri, müzik eğitim sınıfları, revir, nikah salonu, basketbol sahası gibi bölümler yer alacak. Gençlerin, sosyal, kültürel ve eğitsel bakımdan daha da gelişmesine imkan sağlanacak merkezde, salonlar, sınıflar, ofisler dışında, iki ayrı blok yürüyüş parkurları ve rampalar ile birbirine bağlanırken, vatandaşların üzerinde gezebildiği yeşil çatılar, dinlenme ve faaliyet alanları da bulunuyor. Yaklaşık 85 kişilik ekibin görev yaptığı Pamukkale Gençlik Merkezi’nde çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.