İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kendi Tarihini Yazdı

DENİZLİ GÜNCEL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.03.2024 - 19:51, Güncelleme: 11.03.2024 - 19:51 2112+ kez okundu.
 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kendi Tarihini Yazdı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekanlığının Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak çıkardığı kitap, alanında örnek bir çalışma olarak gösteriliyor.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamuran Şimşek ile Doç. Dr. Umay Oğuzhanoğlu Akay’ın editörlük yaptığı kitapta sosyal bilimlerin Cumhuriyet döneminde geçirdiği ilerleme ve değişimler ele alınırken 2022’de 30. yılını kutlanan Pamukkale Üniversitesi’nin bir fakültesinin de tarihi kitaplaşmış oldu.  Dekan Beyazıt: “Üniversitemiz 30 yılını doldurduğunda, Cumhuriyetimiz de 100. yılına ulaştığında geleceğe fakülte olarak kalıcı bir çalışma bırakmış olmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duyduk.” Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt “2022 yılında Fen-Edebiyat Fakültesinin kapatılması ile sosyal bilimleri kapsayan bölümler İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adıyla yeniden kurulmuştu. Bildiğiniz üzere çoğu zaman tarihi yapanlar yazmaz. Biz bu anlayışla fakültemizin kurucu kadroları halen görev başında iken bölümlerimizin ve fakültemizin tarihi yazılsın istedik. Bu adım kurumsallaşma adına çok önemli. Bölümlerimiz samimiyetle bu işe sarıldılar ve kitabın çıkmasını sağladılar. Bölümlerimiz tarihçelerini yazmanın yanı sıra bugüne değin yaptırdıkları lisansüstü tezleri, etkinlikleri ve önemli katkıları da değerlendirdiler. Kitabın sonuna kuruluşundan günümüze mezuniyet törenlerimizden fotoğraflar da ekledik. Üniversitemiz 30 yılını doldurduğunda, Cumhuriyetimiz de 100. yılına ulaştığında geleceğe fakülte olarak kalıcı bir çalışma bırakmış olmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duyduk. Kitaba Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan bir takdim yazısı da yazdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kitabımızın hamiliğini de MÜSİAD yaptı. MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı’ya ve Başkan Yardımcısı Ramazan Gönen’e müteşekkiriz.” dedi. Rektör Kutluhan Plaket Takdim Etti Fakülte kitabı yayımlandıktan sonra bir fakülte kurulu toplantısı sonrası yazarlara da kitaplar takdim edildi. Fakültenin 100. yıl için çıkardığı ve toplam dokuz kitabın tanıtımı yapıldığı etkinlikte yerini aldı. MÜSİAD ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin birlikte düzenlediği Denizli Tarihi Konferanslarının üçüncüsünde MÜSİAD Başkanına ve Yardımcısına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından teşekkür plaketi verildi.    
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekanlığının Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak çıkardığı kitap, alanında örnek bir çalışma olarak gösteriliyor.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamuran Şimşek ile Doç. Dr. Umay Oğuzhanoğlu Akay’ın editörlük yaptığı kitapta sosyal bilimlerin Cumhuriyet döneminde geçirdiği ilerleme ve değişimler ele alınırken 2022’de 30. yılını kutlanan Pamukkale Üniversitesi’nin bir fakültesinin de tarihi kitaplaşmış oldu. 

Dekan Beyazıt: “Üniversitemiz 30 yılını doldurduğunda, Cumhuriyetimiz de 100. yılına ulaştığında geleceğe fakülte olarak kalıcı bir çalışma bırakmış olmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duyduk.”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt “2022 yılında Fen-Edebiyat Fakültesinin kapatılması ile sosyal bilimleri kapsayan bölümler İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adıyla yeniden kurulmuştu. Bildiğiniz üzere çoğu zaman tarihi yapanlar yazmaz. Biz bu anlayışla fakültemizin kurucu kadroları halen görev başında iken bölümlerimizin ve fakültemizin tarihi yazılsın istedik. Bu adım kurumsallaşma adına çok önemli. Bölümlerimiz samimiyetle bu işe sarıldılar ve kitabın çıkmasını sağladılar. Bölümlerimiz tarihçelerini yazmanın yanı sıra bugüne değin yaptırdıkları lisansüstü tezleri, etkinlikleri ve önemli katkıları da değerlendirdiler. Kitabın sonuna kuruluşundan günümüze mezuniyet törenlerimizden fotoğraflar da ekledik. Üniversitemiz 30 yılını doldurduğunda, Cumhuriyetimiz de 100. yılına ulaştığında geleceğe fakülte olarak kalıcı bir çalışma bırakmış olmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duyduk. Kitaba Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan bir takdim yazısı da yazdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kitabımızın hamiliğini de MÜSİAD yaptı. MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı’ya ve Başkan Yardımcısı Ramazan Gönen’e müteşekkiriz.” dedi.

Rektör Kutluhan Plaket Takdim Etti

Fakülte kitabı yayımlandıktan sonra bir fakülte kurulu toplantısı sonrası yazarlara da kitaplar takdim edildi. Fakültenin 100. yıl için çıkardığı ve toplam dokuz kitabın tanıtımı yapıldığı etkinlikte yerini aldı. MÜSİAD ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin birlikte düzenlediği Denizli Tarihi Konferanslarının üçüncüsünde MÜSİAD Başkanına ve Yardımcısına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından teşekkür plaketi verildi.    

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.