"ESNAFIMIZ KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK"

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2018 - 12:40, Güncelleme: 22.06.2018 - 12:49 3834+ kez okundu.
 

"ESNAFIMIZ KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK"

CHP 1.sıra Milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca İstiklal Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.  Esnaf tarafından ilgi ile karşılanan Karaca esnafla sohbet etti dertlerini dinledi.
CHP Denizli 1.Sıra Milletvkeili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, esnafın sorunlarının siyasette yeterince yer bulamıdığını, bu sorunları çözmek için Esnaf Bakanlığı kuracaklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulması için gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını kayeden Karaca, açıklamlarına şu sözlerle devam etti: Suriyelilere her alanda geniş imkanlar tanındığı gibi ekonomik alanda da kendi vatandaşımızdan, kendi esnafımızdan daha üstün konuma getiriliyorlar. Vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf tutuluyorlar. Bunun önüne geçmek için Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafımız kazancını kira, araç giderleri gibi masraflara harcadığı için cebine para girmiyor. Bunun önüne geçeceğiz. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafımız yıllardır dükkan kirası ödemekten bıktı, susandı. Her ay gelirinin bir kısmını kiraya veriyor. Bu duruma bir dur deme vakti geldi.  Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Esnaf geçim sıkıntısı geçiyorsa, çiftçi geçinemiyorsa, emekli geçinemiyorsa, vatandaşın yüzü gülmüyorsa, yüzünü güldürecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. O cumhurbaşkanı da Muharrem İnce’dir.  Esnafımız kazanacak, Türkiye kazanacak. 
CHP 1.sıra Milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca İstiklal Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.  Esnaf tarafından ilgi ile karşılanan Karaca esnafla sohbet etti dertlerini dinledi.

CHP Denizli 1.Sıra Milletvkeili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, esnafın sorunlarının siyasette yeterince yer bulamıdığını, bu sorunları çözmek için Esnaf Bakanlığı kuracaklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulması için gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını kayeden Karaca, açıklamlarına şu sözlerle devam etti:

Suriyelilere her alanda geniş imkanlar tanındığı gibi ekonomik alanda da kendi vatandaşımızdan, kendi esnafımızdan daha üstün konuma getiriliyorlar. Vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf tutuluyorlar. Bunun önüne geçmek için Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafımız kazancını kira, araç giderleri gibi masraflara harcadığı için cebine para girmiyor. Bunun önüne geçeceğiz. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafımız yıllardır dükkan kirası ödemekten bıktı, susandı. Her ay gelirinin bir kısmını kiraya veriyor. Bu duruma bir dur deme vakti geldi.  Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Esnaf geçim sıkıntısı geçiyorsa, çiftçi geçinemiyorsa, emekli geçinemiyorsa, vatandaşın yüzü gülmüyorsa, yüzünü güldürecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. O cumhurbaşkanı da Muharrem İnce’dir.  Esnafımız kazanacak, Türkiye kazanacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.