Geleneksel yöntemlerle işlenen motifler Londra’dan alıcı buldu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2023 - 16:05, Güncelleme: 21.12.2023 - 14:43 1730+ kez okundu.
 

Geleneksel yöntemlerle işlenen motifler Londra’dan alıcı buldu

Geleneksel yöntemlerle işlenen motifler Londra’dan alıcı buldu
Çal’ın ilmek ilmek dokunan geleneksel halıların ünü yurt sınırlarını aştı. Kadınların binbir emekle dokuduğu halılara Londra’dan talep almaya başladı.Denizli’nin Çal ilçesinde asırlardır dokunan geleneksel halı ve kilimler halen yöre kadınlarının emekleriyle dokunuyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Yöresel Dokuma Atölyesi kursuna katılan 12 kişinin ilmek ilmek dokuduğu halı ve kilimler katma değer olarak geri dönüyor. Ünü yurt sınırlarını aşan Çal halı ve kilimlerine Avrupa’nın pek çok kentinden özel siparişler geldiği belirtildi. Akademisyenlerin destekleriyle geleneksel motiflerin işlendiği halı ve kilimler Birleşik Krallık başkenti Londra’dan talep gördü.
Geleneksel yöntemlerle işlenen motifler Londra’dan alıcı buldu
Çal’ın ilmek ilmek dokunan geleneksel halıların ünü yurt sınırlarını aştı. Kadınların binbir emekle dokuduğu halılara Londra’dan talep almaya başladı.

Denizli’nin Çal ilçesinde asırlardır dokunan geleneksel halı ve kilimler halen yöre kadınlarının emekleriyle dokunuyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Yöresel Dokuma Atölyesi kursuna katılan 12 kişinin ilmek ilmek dokuduğu halı ve kilimler katma değer olarak geri dönüyor. Ünü yurt sınırlarını aşan Çal halı ve kilimlerine Avrupa’nın pek çok kentinden özel siparişler geldiği belirtildi. Akademisyenlerin destekleriyle geleneksel motiflerin işlendiği halı ve kilimler Birleşik Krallık başkenti Londra’dan talep gördü.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.