Kızılay, Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerine kan vermenin önemini anlattı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2023 - 21:04, Güncelleme: 10.11.2023 - 16:02 1733+ kez okundu.
 

Kızılay, Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerine kan vermenin önemini anlattı

Kızılay, Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerine kan vermenin önemini anlattı
Türk Kızılayı Denizli Şubesi yetkilileri tarafından Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencilerine “Kan Bağışının Önemi” konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.Kızılay Kan Merkezi Personeli Eren Küçükbekir tarafından Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Gönüllü Kan Bağışcısı Kazanımı’ seminerine DOSTEK Koleji 10. Ve 11. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Küçükbekir kan bağışının önemi ve kan bağışı kampanyaları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.‘Kan Bankacılığının Tarihçesi’, ‘ Ülkemizdeki Kan Grubu Oranları’, ‘Bağışlanan Kanlar Nerelerde Kullanılmaktadır’ , ‘ Kana Uygulanan Testler’, ‘Bağışlanan 1 Ünite Kandan Elde Edilen Ürünler’, ‘Kan Verme Formunda Yer Alan Sorulara Doğru Cevaplar Verilmesinin Önemi’ , ‘Kimler Kan Bağışçısı olabilir’, ‘Kan Bağışından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir’ ana başlıklarında gerçekleştirilen sunumda düzenli ve gönüllü kan bağışının önemine vurgu yapıldı.Kan vermeyle ilgili toplumda sık sık karşılaştıkları sorulara değinerek bunlara açıklık getiren ve seminerin sonunda da katılımcıların merak ettikleri sorulara da cevap veren Küçükbekir Türk Kızılayı tarafından toplumda gönüllü ve düzenli kan bağışının önemine yönelik bilincin güçlendirilmesi hususunda gerçekleştirilen bu seminerlerin devam edeceğini vurguladı.Gençlerin kan bağışı konusunda bilinçli olmaları gerektiğini belirten DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu, bunun verilecek eğitimlerle mümkün olacağını söyledi. Kan bağışının önemini gençlere kavratmak ve aynı zamanda kan bağışı konusunda toplumsal bilinç uyandırmak amacıyla hazırlanan programın önemine değinen Dumlu, ’’Kan, en temel yaşam kaynağımızdır. Kan vermek birçok insanın hayata tutunmasına yardımcı olmaktadır. Verdiğimiz kan belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacaktır. Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın sağlanmasında önemli bir adım olan kan bağışı, insan sağlığı açısından da önemlidir. Kan bağışı, sadece acil durumlar için geçerli bir ihtiyaç değil, süreklilik isteyen süreçtir." dedi.
Kızılay, Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerine kan vermenin önemini anlattı
Türk Kızılayı Denizli Şubesi yetkilileri tarafından Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencilerine “Kan Bağışının Önemi” konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Kızılay Kan Merkezi Personeli Eren Küçükbekir tarafından Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Gönüllü Kan Bağışcısı Kazanımı’ seminerine DOSTEK Koleji 10. Ve 11. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Küçükbekir kan bağışının önemi ve kan bağışı kampanyaları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

‘Kan Bankacılığının Tarihçesi’, ‘ Ülkemizdeki Kan Grubu Oranları’, ‘Bağışlanan Kanlar Nerelerde Kullanılmaktadır’ , ‘ Kana Uygulanan Testler’, ‘Bağışlanan 1 Ünite Kandan Elde Edilen Ürünler’, ‘Kan Verme Formunda Yer Alan Sorulara Doğru Cevaplar Verilmesinin Önemi’ , ‘Kimler Kan Bağışçısı olabilir’, ‘Kan Bağışından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir’ ana başlıklarında gerçekleştirilen sunumda düzenli ve gönüllü kan bağışının önemine vurgu yapıldı.
Kan vermeyle ilgili toplumda sık sık karşılaştıkları sorulara değinerek bunlara açıklık getiren ve seminerin sonunda da katılımcıların merak ettikleri sorulara da cevap veren Küçükbekir Türk Kızılayı tarafından toplumda gönüllü ve düzenli kan bağışının önemine yönelik bilincin güçlendirilmesi hususunda gerçekleştirilen bu seminerlerin devam edeceğini vurguladı.

Gençlerin kan bağışı konusunda bilinçli olmaları gerektiğini belirten DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu, bunun verilecek eğitimlerle mümkün olacağını söyledi. Kan bağışının önemini gençlere kavratmak ve aynı zamanda kan bağışı konusunda toplumsal bilinç uyandırmak amacıyla hazırlanan programın önemine değinen Dumlu, ’’Kan, en temel yaşam kaynağımızdır. Kan vermek birçok insanın hayata tutunmasına yardımcı olmaktadır. Verdiğimiz kan belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacaktır. Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın sağlanmasında önemli bir adım olan kan bağışı, insan sağlığı açısından da önemlidir. Kan bağışı, sadece acil durumlar için geçerli bir ihtiyaç değil, süreklilik isteyen süreçtir." dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.