ESERLERE PAHA BİÇİLEMİYOR

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2019 - 16:02, Güncelleme: 11.03.2019 - 16:02 3927+ kez okundu.
 

ESERLERE PAHA BİÇİLEMİYOR

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakcılarına adeta savaş açtı.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakcılarına nefes aldırmıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakcılığına yönelik yürütülen faaliyetler kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde Denizli’nin Pamukkale ve Tavas ilçelerinde tarihi eser operasyonu gerçekleştidi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı Denizli’nin Pamukkale ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda Roma dönemine ait; - (1) ADET İŞLEMELİ MERMER YAZIT, - (1) ADET MERMER MEZAR STİLİ - (1) ADET KİREÇ TAŞINDAN YAPILMIŞ ARŞİTROM BLOĞU, - (1) ADET  İŞLEMELİ HAC İŞARETİ, - (1) ADET  KAPI MANDALI,  - (1) ADET  KILIÇ,  - (1) ADET KAMA, ele geçirdi.  Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Aynı hafta içerisinde başarılı bir operasyona daha imza atan Denizli İl Jandarma Komutanlığı Denizli’nin Tavas ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda - (3) ADET ARKAİK DÖNEME AİT KASE, - (1)  ADET İNSAN FİGÜRLÜ BRONZ HEYKEL (ROMA DÖNEMİNE AİT) ele geçirdi. Her iki operasyonda ele geçirilen eserler Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edilirken şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.      
Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakcılarına adeta savaş açtı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakcılarına nefes aldırmıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakcılığına yönelik yürütülen faaliyetler kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde Denizli’nin Pamukkale ve Tavas ilçelerinde tarihi eser operasyonu gerçekleştidi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Denizli’nin Pamukkale ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda Roma dönemine ait;

- (1) ADET İŞLEMELİ MERMER YAZIT,

- (1) ADET MERMER MEZAR STİLİ

- (1) ADET KİREÇ TAŞINDAN YAPILMIŞ ARŞİTROM BLOĞU,

- (1) ADET  İŞLEMELİ HAC İŞARETİ,

- (1) ADET  KAPI MANDALI, 

- (1) ADET  KILIÇ, 

- (1) ADET KAMA,

ele geçirdi.  Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Aynı hafta içerisinde başarılı bir operasyona daha imza atan Denizli İl Jandarma Komutanlığı Denizli’nin Tavas ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda

- (3) ADET ARKAİK DÖNEME AİT KASE,

- (1)  ADET İNSAN FİGÜRLÜ BRONZ HEYKEL (ROMA DÖNEMİNE AİT) ele geçirdi.

Her iki operasyonda ele geçirilen eserler Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edilirken şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.