EĞİTİM-İŞ'TEN MÜCADELE AÇIKLAMASI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.02.2019 - 17:25, Güncelleme: 19.02.2019 - 17:25 4266+ kez okundu.
 

EĞİTİM-İŞ'TEN MÜCADELE AÇIKLAMASI

MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nin adından “psikolojik danışma” kavramı çıkarıldı.
Asıl görevi öğrencinin kendini tanıması, yetenekleri doğrultusunda öğrencileri eğitim ve mesleki açıdan yönlendirilmesi olan rehber öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığının almaya çalıştığı karara Eğitim-İş'ten tepki geldi.  Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydoğan Psikolojik Danışman sıfatları yönetmelikle ellerinden alınan rehber öğretmenleriminin hukuk mücadelesinde kararlı bir duruş sergilemeye devam ettiklerini, Eğitim İş'in de  davaları kazanmaya başladığını belirtti.  Aydoğan aynı zamanda bakanlığın başlatmaya çalıştığı "manevi rehberlik" uygulamasının bilimsellik ve psikoloji ile uyuşmadığını belirtlerek şunları söyledi; "Bilindiği üzere, bakanlığın sümen altında bekleyen, psikoloji bilimiyle uyuşmayan, bilimsel ilkelere aykırı "manevi rehberlik" gibi bir uygulamasına kurban edilmeye çalışılıyor PDR. Dış kaynaklı bu projeler, uygun ortam ve siyasi zemin bulunursa uygulamaya geçiyor, eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur ediyor. Bakanlığın yönetmelik kuşatmasına karşı sendikamız PDR diplomalı rehber öğretmenlerimizi güvence altına almak için nöbet tutmama eylem kararı alarak hukuki süreç başlatmıştır. Bu süreçte bakanlığın verdiği cezalarda lehimize kararlar çıkmaya başladı. Sürecin tamamında, Anayasa Mahkemesi dahil her düzeyde hak aramayı sürdürerek PDR branşındaki arkadaşlarımıza EĞİTİM-İŞ olarak sahip çıkacağız"
MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nin adından “psikolojik danışma” kavramı çıkarıldı.

Asıl görevi öğrencinin kendini tanıması, yetenekleri doğrultusunda öğrencileri eğitim ve mesleki açıdan yönlendirilmesi olan rehber öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığının almaya çalıştığı karara Eğitim-İş'ten tepki geldi.  Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydoğan Psikolojik Danışman sıfatları yönetmelikle ellerinden alınan rehber öğretmenleriminin hukuk mücadelesinde kararlı bir duruş sergilemeye devam ettiklerini, Eğitim İş'in de  davaları kazanmaya başladığını belirtti. 

Aydoğan aynı zamanda bakanlığın başlatmaya çalıştığı "manevi rehberlik" uygulamasının bilimsellik ve psikoloji ile uyuşmadığını belirtlerek şunları söyledi; "Bilindiği üzere, bakanlığın sümen altında bekleyen, psikoloji bilimiyle uyuşmayan, bilimsel ilkelere aykırı "manevi rehberlik" gibi bir uygulamasına kurban edilmeye çalışılıyor PDR. Dış kaynaklı bu projeler, uygun ortam ve siyasi zemin bulunursa uygulamaya geçiyor, eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur ediyor. Bakanlığın yönetmelik kuşatmasına karşı sendikamız PDR diplomalı rehber öğretmenlerimizi güvence altına almak için nöbet tutmama eylem kararı alarak hukuki süreç başlatmıştır. Bu süreçte bakanlığın verdiği cezalarda lehimize kararlar çıkmaya başladı. Sürecin tamamında, Anayasa Mahkemesi dahil her düzeyde hak aramayı sürdürerek PDR branşındaki arkadaşlarımıza EĞİTİM-İŞ olarak sahip çıkacağız"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.