Akdağ’ın Milli Park ilan edilmesi Çivrillileri mutlu etti

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2024 - 12:39, Güncelleme: 22.01.2024 - 12:08 2498+ kez okundu.
 

Akdağ’ın Milli Park ilan edilmesi Çivrillileri mutlu etti

Akdağ’ın Milli Park ilan edilmesi Çivrillileri mutlu etti
Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ’ın Türkiye’nin 49. Milli Parkı olarak ilan edilmesi memnuniyet oluşturdu. Afyonkarahisar ve Denizli sınırları içerisinde olan Akdağ Milli Parkı’nın yüzde 70’inden fazlasının Çivril ilçesinde yer aldığı belirtildi.Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla "Akdağ Milli Parkı" olarak ilan edildi. Afyonkarahisar ve Denizli sınırları içerisinde bulunan Akdağ, Resmi Gazete’nin 18 Ocak tarihli 32433 sayısı ve 8107 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile "Akdağ Milli Parkı" olarak belirlendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, "Afyonkarahisar ve Denizli illeri sınırları içerisinde bulunan ve ekli harita ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın ‘Akdağ Milli Parkı" olarak belirlenmesine 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.Kararın ardından Çivril Kaymakamlığı, müjdeyi sosyal medya hesabı üzerinden Çivrillilere duyurdu. Yapılan paylaşımda, “Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ülkemizin 49. Milli Parkı olarak belirlenmiştir. "Akdağ Milli Parkı" olarak belirlenen alanın yüzde 70’inden fazlası Çivril’imizin sınırları içerisinde kalmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun” denildi.Akdağ Milli ParkıAkdağ Milli Parkı, Afyon İli Sandıklı ilçesi ile Denizli Çivril ilçesi sınırlarında yer alıyor. Çivril’den 18 km’lik mesafede olan Akdağ ve çevresinin içerdiği yenilenme potansiyeli, yaban hayatı zenginliği, ilgi çekici güzel manzara açılımları nedenlerinden dolayı geçmişte tabiat parkı olarak ayrıldı. Akdağ ve yakın çevresinin sahip olduğu dağ, kanyon, vadi ve peyzaj değerleri, mevcut bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliği nedeniyle korunuyor. Akdağ Milli Parkı’nda fotoğraf gezisi yapılabilirken, kamp kurulabiliyor. Doğa severler Akdağ Göledi çevresinde yürüyüş yapabilirken, yılkı atlarını görebiliyor ve bungalov evlerde konaklayabiliyor.
Akdağ’ın Milli Park ilan edilmesi Çivrillileri mutlu etti
Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ’ın Türkiye’nin 49. Milli Parkı olarak ilan edilmesi memnuniyet oluşturdu. Afyonkarahisar ve Denizli sınırları içerisinde olan Akdağ Milli Parkı’nın yüzde 70’inden fazlasının Çivril ilçesinde yer aldığı belirtildi.

Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla "Akdağ Milli Parkı" olarak ilan edildi. Afyonkarahisar ve Denizli sınırları içerisinde bulunan Akdağ, Resmi Gazete’nin 18 Ocak tarihli 32433 sayısı ve 8107 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile "Akdağ Milli Parkı" olarak belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, "Afyonkarahisar ve Denizli illeri sınırları içerisinde bulunan ve ekli harita ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın ‘Akdağ Milli Parkı" olarak belirlenmesine 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kararın ardından Çivril Kaymakamlığı, müjdeyi sosyal medya hesabı üzerinden Çivrillilere duyurdu. Yapılan paylaşımda, “Ege Bölgesi’nin 2. en yüksek dağı olan Akdağ, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ülkemizin 49. Milli Parkı olarak belirlenmiştir. "Akdağ Milli Parkı" olarak belirlenen alanın yüzde 70’inden fazlası Çivril’imizin sınırları içerisinde kalmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun” denildi.

Akdağ Milli Parkı
Akdağ Milli Parkı, Afyon İli Sandıklı ilçesi ile Denizli Çivril ilçesi sınırlarında yer alıyor. Çivril’den 18 km’lik mesafede olan Akdağ ve çevresinin içerdiği yenilenme potansiyeli, yaban hayatı zenginliği, ilgi çekici güzel manzara açılımları nedenlerinden dolayı geçmişte tabiat parkı olarak ayrıldı. Akdağ ve yakın çevresinin sahip olduğu dağ, kanyon, vadi ve peyzaj değerleri, mevcut bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliği nedeniyle korunuyor. Akdağ Milli Parkı’nda fotoğraf gezisi yapılabilirken, kamp kurulabiliyor. Doğa severler Akdağ Göledi çevresinde yürüyüş yapabilirken, yılkı atlarını görebiliyor ve bungalov evlerde konaklayabiliyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.