Doğu Perinçek Denizli'de partililerle buluştu

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2018 - 13:33, Güncelleme: 08.12.2018 - 13:33 2780+ kez okundu.
 

Doğu Perinçek Denizli'de partililerle buluştu

Vatan Partisi'nin düzenlediği Çözüm paneli bu kez Denizli ve Honaz ilçesinde gerçekleşti.
  Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı İl Yöneticisi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Gökhan Dikmen yönettiği “Denizli Ekonomisi, Kriz ve Çözüm”  adlı panel düzenledi. Panele Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Sanayici Faruk Alyaz, Prof. Dr. Cengiz Çakır, Ekonomist ve tekstilci Kubilay Gürsoy ile Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek katıldı. İlk konuşmayı yapan Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, gelişmiş ülkelerde tarıma GSMH’dan %2 destekleme yapılırken ülkemizde %0,85 destekleme yapıldığına dikkat çekti. Bununda büyük çoğunluğunun büyük yatırımcılara olduğunu belirten Varol, çözüm olarak desteklemenin artmasını, depolama sistemlerinin gelişmesini, ürün satışlarının kooperatifler aracılığıyla yapılmasını ve şeker fabrikalarının yeniden kamu eliyle yönetilmesini önerdi. Prof. Dr. Cengiz Çakır da gıda üretiminin stratejik bir alan olduğunu ancak gıdaya erişilebilirliğin daha önemli olduğunu söyledi. ABD’nin tarımda kendine yeten bir ülke olduğunu ancak beş milyon insanın aç kaldığını çünkü gıdaya erişemediğini belirtti. Çakır, tarım istihdam yaratan bir alandır. İhmal edilme mesi gerekir dedi. Sanayici Faruk Alyaz 46 yıllık sanayici olduğunu belirterek sanayi hammaddelerinin ithal hale geldiğini, mutlaka yerli üretime geçilmesi gerektiğini belirtti. Alyaz, sanayi teknoloji üretmeli, üniversiteler daha çok sanayiye katkı sağlamalı dedi. Ekonomist ve tekstilci Kubilay Gürsoy da Denizli’nin Leodikya’dan beri tekstil ürünü sattığını söyledi. Makine ve hammaddede dışa bağımlılığın arttığını, enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, fason üretim nedeniyle markalaşılamadığını belirtti. Çok önemli üretim alanlarının özelleştirme ile ülkenin ekonomik işgale uğradığına vurgu yapan Gürsoy, yerli üretim yapmalı ve yerli malı kullanmalıyız dedi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, arkadaşlar durumu özetlediler. Ben böyle gitmez diyorum. Türkiye büyük bir kararın eşiğine gelmiştir. Bu duruma nasıl geldiğimizi kavrarsak çıkış yolu için de ipuçlarını yakalarız. Çözüm Atatürk’ün kamucu ekonomik programındadır. Atatürk “köylü milletin efendisidir.”diyordu, bunlar köylü millete yük diyor. KİT’leri ekonomiye kambur olarak görüyorlar dedi. ZORLUKLARI VE NİMETLERİ PAYLAŞACAĞIZ! Türkiye’nin hem güvenlikte hem de ekonomide zor günler geçirdiğini belirten Perinçek, zorlukları belli bir kesime yıkmayacaklarını, tüm kesimleri birleştirerek zorlukları ve nimetleri paylaşacaklarını söyledi. Perinçek, Türkiye’nin önündeki tek çıkış yolunun üretmek, tasarruf yapmak ve Atatürk’ün planlı karma ekonomisine dönmek olduğunu belirtti. Perinçek daha sonra Honaz ilçesindeki panele katılarak borcu borçla çeviren ülkeden üreten ülkeye geçileceğini söyledi. Perinçek, Honazlı kiraz üreticisinin ağaçlarını kesmek zorunda kaldığını ancak kendi iktidarlarında üreten Türkiye’nin saygın ve kişilikli yurttaşları olacağını belirtti.
Vatan Partisi'nin düzenlediği Çözüm paneli bu kez Denizli ve Honaz ilçesinde gerçekleşti.

 

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı İl Yöneticisi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Gökhan Dikmen yönettiği “Denizli Ekonomisi, Kriz ve Çözüm”  adlı panel düzenledi. Panele Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Sanayici Faruk Alyaz, Prof. Dr. Cengiz Çakır, Ekonomist ve tekstilci Kubilay Gürsoy ile Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek katıldı.

İlk konuşmayı yapan Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, gelişmiş ülkelerde tarıma GSMH’dan %2 destekleme yapılırken ülkemizde %0,85 destekleme yapıldığına dikkat çekti. Bununda büyük çoğunluğunun büyük yatırımcılara olduğunu belirten Varol, çözüm olarak desteklemenin artmasını, depolama sistemlerinin gelişmesini, ürün satışlarının kooperatifler aracılığıyla yapılmasını ve şeker fabrikalarının yeniden kamu eliyle yönetilmesini önerdi.

Prof. Dr. Cengiz Çakır da gıda üretiminin stratejik bir alan olduğunu ancak gıdaya erişilebilirliğin daha önemli olduğunu söyledi. ABD’nin tarımda kendine yeten bir ülke olduğunu ancak beş milyon insanın aç kaldığını çünkü gıdaya erişemediğini belirtti. Çakır, tarım istihdam yaratan bir alandır. İhmal edilme mesi gerekir dedi.

Sanayici Faruk Alyaz 46 yıllık sanayici olduğunu belirterek sanayi hammaddelerinin ithal hale geldiğini, mutlaka yerli üretime geçilmesi gerektiğini belirtti. Alyaz, sanayi teknoloji üretmeli, üniversiteler daha çok sanayiye katkı sağlamalı dedi.

Ekonomist ve tekstilci Kubilay Gürsoy da Denizli’nin Leodikya’dan beri tekstil ürünü sattığını söyledi. Makine ve hammaddede dışa bağımlılığın arttığını, enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, fason üretim nedeniyle markalaşılamadığını belirtti. Çok önemli üretim alanlarının özelleştirme ile ülkenin ekonomik işgale uğradığına vurgu yapan Gürsoy, yerli üretim yapmalı ve yerli malı kullanmalıyız dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, arkadaşlar durumu özetlediler. Ben böyle gitmez diyorum. Türkiye büyük bir kararın eşiğine gelmiştir. Bu duruma nasıl geldiğimizi kavrarsak çıkış yolu için de ipuçlarını yakalarız. Çözüm Atatürk’ün kamucu ekonomik programındadır. Atatürk “köylü milletin efendisidir.”diyordu, bunlar köylü millete yük diyor. KİT’leri ekonomiye kambur olarak görüyorlar dedi.

ZORLUKLARI VE NİMETLERİ PAYLAŞACAĞIZ!

Türkiye’nin hem güvenlikte hem de ekonomide zor günler geçirdiğini belirten Perinçek, zorlukları belli bir kesime yıkmayacaklarını, tüm kesimleri birleştirerek zorlukları ve nimetleri paylaşacaklarını söyledi. Perinçek, Türkiye’nin önündeki tek çıkış yolunun üretmek, tasarruf yapmak ve Atatürk’ün planlı karma ekonomisine dönmek olduğunu belirtti.

Perinçek daha sonra Honaz ilçesindeki panele katılarak borcu borçla çeviren ülkeden üreten ülkeye geçileceğini söyledi. Perinçek, Honazlı kiraz üreticisinin ağaçlarını kesmek zorunda kaldığını ancak kendi iktidarlarında üreten Türkiye’nin saygın ve kişilikli yurttaşları olacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.