DENİB Akademi’den profesyonel yalın işletme simülasyonu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2023 - 22:40, Güncelleme: 11.12.2023 - 14:39 949+ kez okundu.
 

DENİB Akademi’den profesyonel yalın işletme simülasyonu

DENİB Akademi’den profesyonel yalın işletme simülasyonu
Denizli İhracatcılar Birliği (DENİB), akademi faaliyetleri çerçevesinde “Akademi Profesyonel” oluşumu çerçevesinde “Yalın İşletme Simülasyon Eğitimi” düzenlendi.Denizli İhracatcılar Birliği (DENİB) akademi faaliyetleri çerçevesinde “Akademi Profesyonel” oluşumu çerçevesinde “Yalın İşletme Simülasyon Eğitimi” eğitmen Ersoy Tünel tarafından 07 Aralık 2023 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği Hizmet Binasında düzenlendi. Eğitimde, verimliliğin önemi, yalın teknikler içeresinde, 5S-görsel fabrika, smed, standart iş, hat dengeleme, kaızen, tpm-toplam üretken bakım, hata önleme-poka yoke-jidoka, kanban, değer akış haritası, yalın üretim simülasyon eğitimi, klasik üretim sisteminde üretim-itme sistemi ve KPI’ları ile verimlilik KPI’larının oluşturulması ve sunumu, problemler ve iyileştirmelerin değerlendirilmesi, yalın sistemde üretim-çekme sistemi ve KPI’ları ile verimlilik KPI’larının oluşturulması ve sonuçların değerlendirilmesi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.Eğitim simülasyon çerçevesinde tamamlandıİlginin yüksek olduğu eğitimde yalın işletme sistemleri hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından örnek bir fabrika ortamı oluşturuldu. Her bir katılımcının kalite kontrolcü, üretim şefi, satın alma sorumlusu, genel müdür, danışman, nakliyeci, müşteri ve tedarikçi gibi farklı görevler aldıkları simülasyonun ilk etabında klasik üretim sistemleri ile faaliyetler gerçekleştirildi. Simülasyonun ikinci etabında ise yalın üretim sistemleri ve metotları ile üretim yapıldı. Katılımcıların aynı ürün üretilirken klasik üretim ile yalın üretim metotları arasındaki farklı sonuçları göstergeler ve raporlarla simülasyonda doğrudan uygulayarak deneyimlemeleri sağlandı. Programın sonunda üretim verimliliği, çalışan verimliliği, mevcut sistemdeki kayıpları görebilme, yalın liderlik, göstergelerle fabrika yönetimi, yalın yönetim, tedarikçilerle yalın akış ve çekme sistemi gibi konularda farkındalık kazanıldı.
DENİB Akademi’den profesyonel yalın işletme simülasyonu
Denizli İhracatcılar Birliği (DENİB), akademi faaliyetleri çerçevesinde “Akademi Profesyonel” oluşumu çerçevesinde “Yalın İşletme Simülasyon Eğitimi” düzenlendi.

Denizli İhracatcılar Birliği (DENİB) akademi faaliyetleri çerçevesinde “Akademi Profesyonel” oluşumu çerçevesinde “Yalın İşletme Simülasyon Eğitimi” eğitmen Ersoy Tünel tarafından 07 Aralık 2023 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği Hizmet Binasında düzenlendi. Eğitimde, verimliliğin önemi, yalın teknikler içeresinde, 5S-görsel fabrika, smed, standart iş, hat dengeleme, kaızen, tpm-toplam üretken bakım, hata önleme-poka yoke-jidoka, kanban, değer akış haritası, yalın üretim simülasyon eğitimi, klasik üretim sisteminde üretim-itme sistemi ve KPI’ları ile verimlilik KPI’larının oluşturulması ve sunumu, problemler ve iyileştirmelerin değerlendirilmesi, yalın sistemde üretim-çekme sistemi ve KPI’ları ile verimlilik KPI’larının oluşturulması ve sonuçların değerlendirilmesi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

Eğitim simülasyon çerçevesinde tamamlandı
İlginin yüksek olduğu eğitimde yalın işletme sistemleri hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından örnek bir fabrika ortamı oluşturuldu. Her bir katılımcının kalite kontrolcü, üretim şefi, satın alma sorumlusu, genel müdür, danışman, nakliyeci, müşteri ve tedarikçi gibi farklı görevler aldıkları simülasyonun ilk etabında klasik üretim sistemleri ile faaliyetler gerçekleştirildi. Simülasyonun ikinci etabında ise yalın üretim sistemleri ve metotları ile üretim yapıldı. Katılımcıların aynı ürün üretilirken klasik üretim ile yalın üretim metotları arasındaki farklı sonuçları göstergeler ve raporlarla simülasyonda doğrudan uygulayarak deneyimlemeleri sağlandı. Programın sonunda üretim verimliliği, çalışan verimliliği, mevcut sistemdeki kayıpları görebilme, yalın liderlik, göstergelerle fabrika yönetimi, yalın yönetim, tedarikçilerle yalın akış ve çekme sistemi gibi konularda farkındalık kazanıldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.