Genç Yetenekler Festivali coşkusu başladı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.12.2023 - 16:22, Güncelleme: 22.12.2023 - 14:23 1472+ kez okundu.
 

Genç Yetenekler Festivali coşkusu başladı

Genç Yetenekler Festivali coşkusu başladı
Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilkini düzenlediği Genç Yetenekler Festivali kapılarını açtı. Açılış programında konuşan Başkan Zolan, “Gençlik enerji demek; gençlik bizim geleceğimiz, hazinemiz” dedi.Gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle “Genç Dostu Şehir” ödülü unvanı bulunan Büyükşehir Belediyesi, üç gün boyunca Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali’nin açılış töreni yapıldı.Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler, gençler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gençler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı. Gençlerin donanımlarını artırmak için gayret etmek gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Gençlerimizin önünü açmak adına en üst seviyede destek vermek gerekiyor” dedi.Bilim, sanat ve teknoloji dolu bir festivalGirişimcilik ile ilgili yol haritasında birçok uzmanın festivalde deneyimlerini paylaşacaklarını ve gençlerin merak edeceği soruları yanıtlayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Gençlik enerji, hazine ve geleceğe umutla bakmak demek. Hayalleri olan insan demektir genç. O noktada geçlerimizi birçok noktada seferber etmemiz gerekiyor. Donanımlarını artırmak gerekiyor. Hem bilgi yönünden hem de önüne açma noktasında en üst seviyede destek vermek gerekiyor. Genç Yetenekler Festivalimiz, bilimle, sanatla, teknolojiyle üç gün boyunca bunları yaşayacağız. Ülkemizin önemli değerlerini burada misafir edeceğiz. Söyleşiler, atölye çalışmaları olacak” dedi.“Bizden daha başarılı olacaksınız”Gençlerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Zolan, “Gençler siz bizim geleceğimizsiniz. Hedefe attığımız oklarsınız. İnşallah bizden daha başarılı olacaksınız. Daha başarılı ve donanımlı olmanız için de hep beraber el ele vererek gayret göstereceğiz. Genç Yetenekler Festivalimiz gençliğimize, şehrimize, ülkemize, dünyamıza ve geleceğimize güzellikler, barış ve huzur getirsin” ifadelerini kullandı. Başkan Zolan, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Biz güçlü olursak, yeni şeyler ortaya koyabilirsek ancak ayakta kalabiliriz. Üreten, yapan olabilirsek, sizlerin çalışması ve üretmesiyle yeni icatlarınızla ülkemizi daha da güçlü hale getirip hem kendimize, bölgemize ve dünyamıza inşallah katkı sağlayalım. İnsanlığa, barışa hizmet edelim" dedi.Konuşmanın ardından Teknofest 2023’e Denizli’den katılarak derece alan takımlara paketleri verildi. Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler Muy Fırlatma Roketinden Nano Katkılı Biyopolimer Yangın Söndürücü Toplara, Gazi Robotikten Asayiş İHA’ya festivale katılan 95 takımın bilim, sanat ve teknoloji alanında yaptığı projeleri inceledi.
Genç Yetenekler Festivali coşkusu başladı
Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilkini düzenlediği Genç Yetenekler Festivali kapılarını açtı. Açılış programında konuşan Başkan Zolan, “Gençlik enerji demek; gençlik bizim geleceğimiz, hazinemiz” dedi.

Gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle “Genç Dostu Şehir” ödülü unvanı bulunan Büyükşehir Belediyesi, üç gün boyunca Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali’nin açılış töreni yapıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler, gençler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gençler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı. Gençlerin donanımlarını artırmak için gayret etmek gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Gençlerimizin önünü açmak adına en üst seviyede destek vermek gerekiyor” dedi.

Bilim, sanat ve teknoloji dolu bir festival
Girişimcilik ile ilgili yol haritasında birçok uzmanın festivalde deneyimlerini paylaşacaklarını ve gençlerin merak edeceği soruları yanıtlayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Gençlik enerji, hazine ve geleceğe umutla bakmak demek. Hayalleri olan insan demektir genç. O noktada geçlerimizi birçok noktada seferber etmemiz gerekiyor. Donanımlarını artırmak gerekiyor. Hem bilgi yönünden hem de önüne açma noktasında en üst seviyede destek vermek gerekiyor. Genç Yetenekler Festivalimiz, bilimle, sanatla, teknolojiyle üç gün boyunca bunları yaşayacağız. Ülkemizin önemli değerlerini burada misafir edeceğiz. Söyleşiler, atölye çalışmaları olacak” dedi.

“Bizden daha başarılı olacaksınız”
Gençlerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Zolan, “Gençler siz bizim geleceğimizsiniz. Hedefe attığımız oklarsınız. İnşallah bizden daha başarılı olacaksınız. Daha başarılı ve donanımlı olmanız için de hep beraber el ele vererek gayret göstereceğiz. Genç Yetenekler Festivalimiz gençliğimize, şehrimize, ülkemize, dünyamıza ve geleceğimize güzellikler, barış ve huzur getirsin” ifadelerini kullandı. Başkan Zolan, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Biz güçlü olursak, yeni şeyler ortaya koyabilirsek ancak ayakta kalabiliriz. Üreten, yapan olabilirsek, sizlerin çalışması ve üretmesiyle yeni icatlarınızla ülkemizi daha da güçlü hale getirip hem kendimize, bölgemize ve dünyamıza inşallah katkı sağlayalım. İnsanlığa, barışa hizmet edelim" dedi.

Konuşmanın ardından Teknofest 2023’e Denizli’den katılarak derece alan takımlara paketleri verildi. Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler Muy Fırlatma Roketinden Nano Katkılı Biyopolimer Yangın Söndürücü Toplara, Gazi Robotikten Asayiş İHA’ya festivale katılan 95 takımın bilim, sanat ve teknoloji alanında yaptığı projeleri inceledi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.