DENİZLİ'Yİ DÜNYAYA TANITTI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2019 - 18:19, Güncelleme: 30.01.2019 - 18:19 4308+ kez okundu.
 

DENİZLİ'Yİ DÜNYAYA TANITTI

Uzun yıllardır prodüksiyon alanında hizmet veren yönetmen Çağdaş Yenidede, dünyanın önde gelen film festivallerinde gösterime giren EMEK belgeseli ile Denizli’yi dünyaya tanıtmaya devam ediyor.
Dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen Uluslar arası Film Festivalinde gösterime giren; Buldan, Çal, Acıpayam, Tavas, Baklan, Bekilli ve Çivril ilçelerinde ve Orgazine Sanayi bölgesinde çekimlerini yaptığı belgeselinde ilçe halkının yaşamını ve bölge topraklarının güzelliklerini anlatan Yönetmen Yenidede; Denizli'yi anlattığı eserleri ile ödüllendirildi. Yönetmenliğini yaptığı EMEK Belgeseli ile Denizli'yi dünyada bir marka haline getiren Denizlili yönetmen Çağdaş Yenidede; İtalya, Nijerya, İngiltere ve Hindistan başta olmak üzere pek çok ülkede düzenlenen uluslar arası film festivalleri ile Denizli'yi sınırlarının ötesine taşıdı. 2019 yılında da Çin, Japonya, Kırgızsiztan, Rusya, Amerika, Litvanya ve Macaristan'da düzenlenecek film festivallerine de; Denizli topraklarını konu alan belgesel ve kısa filmleri ile katılacağını belirten yönetmen Yenidede; "Denizli her köşe başı tarih fışkıran; buram buram Anadolu kokan, tarihin modern yaşamla sentezlenen şehirlerden biri. Böylesine köklü bir kentin tanıtımına vesile olmak bana onur veriyor. Çalışmalarımızda ağırlıklı olarak antik kentlerimizi, tarihi eserlerimizi, ilçelerimizin dinamiklerini, tarımı, hayvancılığı, el sanatlarımızı ve Denizli insanın çalışkanlığını anlatmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız da yurt dışında girdiğimiz pek çok film festivalinde de ödülle taçlandı. Denizli'yi konu alan çalışmalarımızla kentimizin dünyada tanıtımına devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu. Eser Adı: Emek Konu: Tarım, büyük ve küçük baş hayvancılık, tavuk yetiştiriciliği, ekmek yapımı, simit yapımı, üzüm yetiştiriciliği ve kurutma, bamya üretimi, salça yapımı, yorgancılık, çekirdek, el dokuması işçiliği, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki  tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin günlük yaşamı ve çalışkanlığı. Film bölge insanının söylediği türkülerle renklenirken çekimlerde tamamen doğal ses kullanıldı. Süre: 22 dakika Girdiği Gösterimler ve Aldığı Ödüller Nijerya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2018) Hindistan'da - En İyi Görüntü Yönetmeni dalında ödül. (2018) İtalya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2018) İngiltere'de - En iyi Belgesel dalında ödül. (2018) İtalya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2019)
Uzun yıllardır prodüksiyon alanında hizmet veren yönetmen Çağdaş Yenidede, dünyanın önde gelen film festivallerinde gösterime giren EMEK belgeseli ile Denizli’yi dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen Uluslar arası Film Festivalinde gösterime giren; Buldan, Çal, Acıpayam, Tavas, Baklan, Bekilli ve Çivril ilçelerinde ve Orgazine Sanayi bölgesinde çekimlerini yaptığı belgeselinde ilçe halkının yaşamını ve bölge topraklarının güzelliklerini anlatan Yönetmen Yenidede; Denizli'yi anlattığı eserleri ile ödüllendirildi.

Yönetmenliğini yaptığı EMEK Belgeseli ile Denizli'yi dünyada bir marka haline getiren Denizlili yönetmen Çağdaş Yenidede; İtalya, Nijerya, İngiltere ve Hindistan başta olmak üzere pek çok ülkede düzenlenen uluslar arası film festivalleri ile Denizli'yi sınırlarının ötesine taşıdı.

2019 yılında da Çin, Japonya, Kırgızsiztan, Rusya, Amerika, Litvanya ve Macaristan'da düzenlenecek film festivallerine de; Denizli topraklarını konu alan belgesel ve kısa filmleri ile katılacağını belirten yönetmen Yenidede; "Denizli her köşe başı tarih fışkıran; buram buram Anadolu kokan, tarihin modern yaşamla sentezlenen şehirlerden biri. Böylesine köklü bir kentin tanıtımına vesile olmak bana onur veriyor. Çalışmalarımızda ağırlıklı olarak antik kentlerimizi, tarihi eserlerimizi, ilçelerimizin dinamiklerini, tarımı, hayvancılığı, el sanatlarımızı ve Denizli insanın çalışkanlığını anlatmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız da yurt dışında girdiğimiz pek çok film festivalinde de ödülle taçlandı. Denizli'yi konu alan çalışmalarımızla kentimizin dünyada tanıtımına devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Eser Adı: Emek

Konu: Tarım, büyük ve küçük baş hayvancılık, tavuk yetiştiriciliği, ekmek yapımı, simit yapımı, üzüm yetiştiriciliği ve kurutma, bamya üretimi, salça yapımı, yorgancılık, çekirdek, el dokuması işçiliği, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki  tekstil fabrikalarında çalışan işçilerin günlük yaşamı ve çalışkanlığı. Film bölge insanının söylediği türkülerle renklenirken çekimlerde tamamen doğal ses kullanıldı. Süre: 22 dakika

Girdiği Gösterimler ve Aldığı Ödüller

Nijerya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2018)

Hindistan'da - En İyi Görüntü Yönetmeni dalında ödül. (2018)

İtalya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2018)

İngiltere'de - En iyi Belgesel dalında ödül. (2018)

İtalya'da - En İyi Belgesel dalında ödül. (2019)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.