Çallı öğrenciler ilçe tarihini kazı alanında öğrendi

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2023 - 13:13, Güncelleme: 06.10.2023 - 13:13 6688+ kez okundu.
 

Çallı öğrenciler ilçe tarihini kazı alanında öğrendi

DENİZLİ (İHA) - Denizli'nin Çal ilçesinde ortaokul öğrencileri, ilçe tarihini 8 bin 600 yıllık bulguların gün yüzüne çıkarıldığı Ekşi Höyük kazı alanında öğrendi.
Denizli’nin Çal ilçesinde eğitim gören Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, arkeoloji çalışmalarının nasıl yapıldığını öğrenmek için kazı alanına götürüldü. Düzenlenen derse Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Fulya Dedeoğlu Konakçı ve eşi Öğretim Üyesi Erim Konakçı katılarak öğrencilere arkeoloji çalışmaların nasıl yapıldığı, ilçenin tarihi ve kazı alanında bulunan materyaller hakkında bilgi verdi. Göbeklitepe'den sonra en eski yerleşim yeri olduğu kabul edilen “Ekşi Höyük” kazı alanında ortaokul Öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler ise arkeoloji çalışmalarının nasıl yapıldığını ve tarihi kazı alanında öğrendi.
DENİZLİ (İHA) - Denizli'nin Çal ilçesinde ortaokul öğrencileri, ilçe tarihini 8 bin 600 yıllık bulguların gün yüzüne çıkarıldığı Ekşi Höyük kazı alanında öğrendi.

Denizli’nin Çal ilçesinde eğitim gören Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, arkeoloji çalışmalarının nasıl yapıldığını öğrenmek için kazı alanına götürüldü. Düzenlenen derse Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Fulya Dedeoğlu Konakçı ve eşi Öğretim Üyesi Erim Konakçı katılarak öğrencilere arkeoloji çalışmaların nasıl yapıldığı, ilçenin tarihi ve kazı alanında bulunan materyaller hakkında bilgi verdi.

Göbeklitepe'den sonra en eski yerleşim yeri olduğu kabul edilen “Ekşi Höyük” kazı alanında ortaokul Öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler ise arkeoloji çalışmalarının nasıl yapıldığını ve tarihi kazı alanında öğrendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.