Büyükşehir Hz. Mevlana’yı anma gecesi düzenleyecek

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2023 - 11:08, Güncelleme: 15.12.2023 - 10:29 704+ kez okundu.
 

Büyükşehir Hz. Mevlana’yı anma gecesi düzenleyecek

Büyükşehir Hz. Mevlana’yı anma gecesi düzenleyecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 17 Aralık Pazar saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın gerçekleştireceği program 17 Aralık Pazar günü akşamı saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılacak. Programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler söyleyecek, ayrıca Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kasideler okuyacak.Başkan Zolan’dan Vuslat Gecesi’ne davetDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyük düşünür Hz. Mevlana’nın vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla hazırladıkları anma programına tüm hemşehrilerini davet etti. Bugün Hz Mevlana’nın öğreti ve felsefesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, hayatı boyunca tüm insanlığa örnek olan, ölümü ile bile gelecek nesillere büyük dersler veren Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz Vuslat Gecesi programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. 750 yıl önce sözüyle, nefesiyle gönüllere dokunan, 66 yıllık ömrünü ilahi aşka adayan Hz. Mevlana’yı rahmetle anıyorum."Sonsuzluk KervanıÖte yandan, Denizli Büyükşehir Belediyesi hafta sonu çok özel şiir, sohbet ve ezgi programı düzenleyecek. Yazar Serdar Tuncer, şiirleri ile gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı, ezgileri ve yorumlarıyla Murat Belet ile Mikail Şimşek Denizlililerle buluşacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 16 Aralık Cumartesi saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Büyükşehir Hz. Mevlana’yı anma gecesi düzenleyecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 17 Aralık Pazar saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın gerçekleştireceği program 17 Aralık Pazar günü akşamı saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılacak. Programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler söyleyecek, ayrıca Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kasideler okuyacak.

Başkan Zolan’dan Vuslat Gecesi’ne davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyük düşünür Hz. Mevlana’nın vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla hazırladıkları anma programına tüm hemşehrilerini davet etti. Bugün Hz Mevlana’nın öğreti ve felsefesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, hayatı boyunca tüm insanlığa örnek olan, ölümü ile bile gelecek nesillere büyük dersler veren Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz Vuslat Gecesi programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. 750 yıl önce sözüyle, nefesiyle gönüllere dokunan, 66 yıllık ömrünü ilahi aşka adayan Hz. Mevlana’yı rahmetle anıyorum."

Sonsuzluk Kervanı
Öte yandan, Denizli Büyükşehir Belediyesi hafta sonu çok özel şiir, sohbet ve ezgi programı düzenleyecek. Yazar Serdar Tuncer, şiirleri ile gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı, ezgileri ve yorumlarıyla Murat Belet ile Mikail Şimşek Denizlililerle buluşacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 16 Aralık Cumartesi saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.