Denizli Barosu Başkanı İlhan, hukuk sistemini anlattı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2018 - 21:18, Güncelleme: 24.12.2018 - 21:18 2520+ kez okundu.
 

Denizli Barosu Başkanı İlhan, hukuk sistemini anlattı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye'de hukuk sistemi ve yargının işleyişi hakkında bilgi verdi.
DENİZLİ (AA) - Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin (DGC) düzenlediği DGC Akademi Kent Gazeteciliği Programı'nın bu haftaki konuğu olan İlhan, yasalar ve hukuk sistemi ile ilgili basın çalışanlarına bilgi verdi. Hukukun herkese lazım olduğunu dile getiren İlhan, şöyle konuştu: "Yargılama adil yapılmalıdır. Savunma hakkı en temel haktır. İdare ile olan sorunlar idare mahkemelerinde, diğer sorunlar hukuk ve ceza mahkemelerinde görülür. Bölge idare ve bölge adliye mahkemeleri, ilk mahkemelerin verdiği kararın temiz edildiği istinaf mahkemeleridir. Belli cezaların altındaki davaların temyizi bölge adliye mahkemelerince verilip Yargıtay'a gitmez. İdare mahkemelerinin temyizi Danıştay'a aittir. Denizli Barosu, 6 yıl önce kurduğu komisyonla kadın haklarıyla ilgili mağduriyetler için çalışma yürütmektedir."  Türkiye'de hukuk sistemi ve yeni anayasal düzende kuvvetler ayrılığı hakkında bilgi aktaran İlhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye'de hukuk sistemi ve yargının işleyişi hakkında bilgi verdi.

DENİZLİ (AA) - Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin (DGC) düzenlediği DGC Akademi Kent Gazeteciliği Programı'nın bu haftaki konuğu olan İlhan, yasalar ve hukuk sistemi ile ilgili basın çalışanlarına bilgi verdi.

Hukukun herkese lazım olduğunu dile getiren İlhan, şöyle konuştu:

"Yargılama adil yapılmalıdır. Savunma hakkı en temel haktır. İdare ile olan sorunlar idare mahkemelerinde, diğer sorunlar hukuk ve ceza mahkemelerinde görülür. Bölge idare ve bölge adliye mahkemeleri, ilk mahkemelerin verdiği kararın temiz edildiği istinaf mahkemeleridir. Belli cezaların altındaki davaların temyizi bölge adliye mahkemelerince verilip Yargıtay'a gitmez. İdare mahkemelerinin temyizi Danıştay'a aittir. Denizli Barosu, 6 yıl önce kurduğu komisyonla kadın haklarıyla ilgili mağduriyetler için çalışma yürütmektedir." 

Türkiye'de hukuk sistemi ve yeni anayasal düzende kuvvetler ayrılığı hakkında bilgi aktaran İlhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.