İmmünoterapi, kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahip

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 11:02, Güncelleme: 16.11.2023 - 10:11 1372+ kez okundu.
 

İmmünoterapi, kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahip

İmmünoterapi, kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahip
Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, akciğer kanseri tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi olan immünoterapi hakkında, “İmmünoterapi tedavileri kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahiptir” dedi.Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, 1- 30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla akciğer kanseri tedavilerinde kullanılan “İmmünoterapi” tedavisinin öneminden bahsetti.İmmünoterapi tedavisinin tanımını yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Bu güncel tedavinin temelinde vücudumuzun bağışıklık sistemini kanser hücresine karşı harekete geçirmesi ve tetiklenmesi yer almaktadır. Normal şartlarda kanser hücresi vücudumuz için yabancı bir oluşum olduğunda bağışıklık sistemi hücrelerimizin bunu tanıması ve yok etmesi gerekmektedir. Fakat ne yazık ki kanser hücreleri adeta yüzeylere sardıkları zırhlarla savunma sistemine saklanmakta ve çoğalmaya devam etmektedir. Bu sebeple bağışıklık sistemimimiz ne kadar güçlü olursa olsun kanser hücresini tanımadığı için harekete geçmemektedir. İşte çoğu zaman serum yoluyla verdiğimiz immünoterapi tedavilerinin de kanser hücreleri tarafından bu zırhlar kapatılmakta bağışıklık sistemi tarafından tanınıp yok edilmeleri sağlanmaktadır“ sözleriyle immünoterapi tedavisinin çalışma sistemine değindi.İmmünoterapi tedavisinin kemoterapiye göre farklarıİmmünoterapi tedavisinin kemoterapiye göre farkları hakkında da bilgiler veren Uzm. Dr. Nail Özhan, “İmmünoterapi tedavileri kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahiptir. Bunun sonucunda tedavi tamamlandığında normal dokular kanser hücrelerine göre daha az hasar görmekte ve bunun sonucunda yan etkiler çok daha az görülmektedir. Bir diğer immünoterapiyi öne çıkaran husus ise kemoterapiye göre tedavi yanıtlarının çok daha uzun süreli olmasıdır. Eğer uygun hastalarla bu tedavileri buluşturursak aylarca, yıllarca ve bazen kalıcı hale gelebilen yanıtlar görülebilmektedir. İşte bu sebeple tüm akciğer kanseri hastalarının tedavi öncesinde geniş kapsamlı moleküler analizleri yapılarak uygun olan tüm hastaların immünoterapi tedavisi ile buluşturulması önemlidir” diye konuştu.
İmmünoterapi, kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahip
Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, akciğer kanseri tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi olan immünoterapi hakkında, “İmmünoterapi tedavileri kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahiptir” dedi.

Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, 1- 30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla akciğer kanseri tedavilerinde kullanılan “İmmünoterapi” tedavisinin öneminden bahsetti.

İmmünoterapi tedavisinin tanımını yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Bu güncel tedavinin temelinde vücudumuzun bağışıklık sistemini kanser hücresine karşı harekete geçirmesi ve tetiklenmesi yer almaktadır. Normal şartlarda kanser hücresi vücudumuz için yabancı bir oluşum olduğunda bağışıklık sistemi hücrelerimizin bunu tanıması ve yok etmesi gerekmektedir. Fakat ne yazık ki kanser hücreleri adeta yüzeylere sardıkları zırhlarla savunma sistemine saklanmakta ve çoğalmaya devam etmektedir. Bu sebeple bağışıklık sistemimimiz ne kadar güçlü olursa olsun kanser hücresini tanımadığı için harekete geçmemektedir. İşte çoğu zaman serum yoluyla verdiğimiz immünoterapi tedavilerinin de kanser hücreleri tarafından bu zırhlar kapatılmakta bağışıklık sistemi tarafından tanınıp yok edilmeleri sağlanmaktadır“ sözleriyle immünoterapi tedavisinin çalışma sistemine değindi.

İmmünoterapi tedavisinin kemoterapiye göre farkları
İmmünoterapi tedavisinin kemoterapiye göre farkları hakkında da bilgiler veren Uzm. Dr. Nail Özhan, “İmmünoterapi tedavileri kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahiptir. Bunun sonucunda tedavi tamamlandığında normal dokular kanser hücrelerine göre daha az hasar görmekte ve bunun sonucunda yan etkiler çok daha az görülmektedir. Bir diğer immünoterapiyi öne çıkaran husus ise kemoterapiye göre tedavi yanıtlarının çok daha uzun süreli olmasıdır. Eğer uygun hastalarla bu tedavileri buluşturursak aylarca, yıllarca ve bazen kalıcı hale gelebilen yanıtlar görülebilmektedir. İşte bu sebeple tüm akciğer kanseri hastalarının tedavi öncesinde geniş kapsamlı moleküler analizleri yapılarak uygun olan tüm hastaların immünoterapi tedavisi ile buluşturulması önemlidir” diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.