Denizli’nin eşsiz lezzetinin temsilcileri festival için kolları sıvadı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2023 - 09:57, Güncelleme: 24.11.2023 - 09:30 1330+ kez okundu.
 

Denizli’nin eşsiz lezzetinin temsilcileri festival için kolları sıvadı

Denizli’nin eşsiz lezzetinin temsilcileri festival için kolları sıvadı
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, şehrin tescilli lezzeti Denizli Tandır Kebabının özellikleri ile yapmayı planladıkları kebap festivali hakkında Vali Ömer Faruk Coşkun’a bilgi verdi.Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği, Denizli’nin gastronomi mirası olan, tarihi 1800’lü yıllara dayanan şehrin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının tanıtımı, korunması, bozulmadan gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarına devam ediyor. Dernek; ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, Denizli’nin tanıtımına katkı koymak amacıyla da planladıkları Denizli Tandır Kebabı Festivali başta olmak üzere önemli projeler için çalışmalarını sürdürüyor.Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Ömer Faruk Coşkun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Güzide Metinöz, Vali Coşkun’a şehrin tarihi kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının özellikleri ile gelecek yıl için planladıkları kebap festivali konusunda bilgi verdi.“Denizli’mizin tanıtımına katkı sunmak istiyoruz”Denizli Tandır Kebabının Coğrafi İşarete sahip olduğunu hatırlatan Metinöz, “7 kuşak önceye kadar giden Denizli Tandır Kebabının yapısının bozulmadan korunması ve gelecek nesillere geçmişten aldığımız şekliyle aktarılması için dernek çatısı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu özel ve eşsiz lezzetle şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamak için çalışıyoruz. Dernek olarak gelecek yıl hayata geçirmeyi planladığımız Denizli Tandır Kebabı Festivaliyle de, hem şehrimizin tanıtımına katkı koymak hem de Denizli Tandır Kebabının eşsiz lezzetini ulusal ve uluslararası mecrada bir kez daha göstermek istiyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valim sizlerin ve şehrimizin yöneticilerinin desteğiyle de bu güzel çalışmayı inşallah hayata geçireceğiz” dedi.“Denizli çok özel bir şehir”Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Sanayisiyle, ekonomisiyle, istihdamıyla, turizmiyle, tarımıyla, kültürüyle, müteşebbis ruhuyla Denizli gerçekten özel bir yer. Kültürel zenginliği de insanı kendine hayran bırakıyor. Denizli Tandır Kebabı da kültürel miras içerisinde önemli bir noktada. Denizli’mizin 16 değerine coğrafi işareti alınmış. Onlardan biriside ‘Denizli Kebabı’dır. Derneğimizin böylesi özel çalışmalarını dinlemek bizleri de mutlu etti. Denizli’mizin tanıtımına katkı koyacak güzel çalışmalara her daim destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Denizli’nin eşsiz lezzetinin temsilcileri festival için kolları sıvadı
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, şehrin tescilli lezzeti Denizli Tandır Kebabının özellikleri ile yapmayı planladıkları kebap festivali hakkında Vali Ömer Faruk Coşkun’a bilgi verdi.

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği, Denizli’nin gastronomi mirası olan, tarihi 1800’lü yıllara dayanan şehrin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının tanıtımı, korunması, bozulmadan gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarına devam ediyor. Dernek; ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, Denizli’nin tanıtımına katkı koymak amacıyla da planladıkları Denizli Tandır Kebabı Festivali başta olmak üzere önemli projeler için çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Ömer Faruk Coşkun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Güzide Metinöz, Vali Coşkun’a şehrin tarihi kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının özellikleri ile gelecek yıl için planladıkları kebap festivali konusunda bilgi verdi.

“Denizli’mizin tanıtımına katkı sunmak istiyoruz”
Denizli Tandır Kebabının Coğrafi İşarete sahip olduğunu hatırlatan Metinöz, “7 kuşak önceye kadar giden Denizli Tandır Kebabının yapısının bozulmadan korunması ve gelecek nesillere geçmişten aldığımız şekliyle aktarılması için dernek çatısı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu özel ve eşsiz lezzetle şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamak için çalışıyoruz. Dernek olarak gelecek yıl hayata geçirmeyi planladığımız Denizli Tandır Kebabı Festivaliyle de, hem şehrimizin tanıtımına katkı koymak hem de Denizli Tandır Kebabının eşsiz lezzetini ulusal ve uluslararası mecrada bir kez daha göstermek istiyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valim sizlerin ve şehrimizin yöneticilerinin desteğiyle de bu güzel çalışmayı inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

“Denizli çok özel bir şehir”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Sanayisiyle, ekonomisiyle, istihdamıyla, turizmiyle, tarımıyla, kültürüyle, müteşebbis ruhuyla Denizli gerçekten özel bir yer. Kültürel zenginliği de insanı kendine hayran bırakıyor. Denizli Tandır Kebabı da kültürel miras içerisinde önemli bir noktada. Denizli’mizin 16 değerine coğrafi işareti alınmış. Onlardan biriside ‘Denizli Kebabı’dır. Derneğimizin böylesi özel çalışmalarını dinlemek bizleri de mutlu etti. Denizli’mizin tanıtımına katkı koyacak güzel çalışmalara her daim destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.