Anadolu’nun renkleri Denizli’de buluştu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2023 - 22:40, Güncelleme: 11.12.2023 - 15:28 935+ kez okundu.
 

Anadolu’nun renkleri Denizli’de buluştu

Anadolu’nun renkleri Denizli’de buluştu
Halk Oyunları Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası, 06-10 Aralık tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan yarışmalarla sona erdi. 39 ilden 70 kulüp 1800 sporcunun sahneye çıktığı ve altı gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler ödüllerine kavuştu.Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun organizasyonunda gerçekleşen Halk Oyunları Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası, 06-10 Aralık tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde yapıldı. Renkli bir atmosferde geçen ve coşkulu bir seyirci katılımına sahne olan şampiyona, 06 Aralık Perşembe akşamı yapılan açılış seremonisinin ardından Yıldızlar Düzenlemeli Dal yarışmalarıyla start aldı. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılan yarışmalarda, Anadolu’nun farklı coğrafyalarından gelen 70 kulüpten 1800 sporcu; zeybekten horona, bardan halaya yörelerinin danslarını sergiledi.Şampiyonlara ödülleri takdim edildiDenizli’yi temsil eden ekiplerin damga vurduğu şampiyona sonunda; Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Sarayköy Spor Kulübü, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da ise Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi GSK birinci oldu. Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal’da Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi GSK şampiyon olurken, Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde ise Bingöl Bermekiler Spor Kulübü ilk sırayı aldı. Şampiyonada farklı kategorilerde altı gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren ekiplere ödüllerini Denizli Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu takdim etti.“Organizasyonlar devam edecek”Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, organizasyonun Denizli’ye kazandırılmasında emeği geçen ve destek verenlere teşekkür etti. Denizli’yi sporda marka kent yapma hedefi ile çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekleyen İlman, birbiri ardına gerçekleşen ulusal düzeydeki spor organizasyonlarıyla yıl sonuna kadar 20 bin sporcuyu Denizli’de ağırlama hedefine ulaştıklarını ve organizasyonların yeni yılda da tüm branşlarda artarak devam edeceğini ifade etti.
Anadolu’nun renkleri Denizli’de buluştu
Halk Oyunları Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası, 06-10 Aralık tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan yarışmalarla sona erdi. 39 ilden 70 kulüp 1800 sporcunun sahneye çıktığı ve altı gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler ödüllerine kavuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun organizasyonunda gerçekleşen Halk Oyunları Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası, 06-10 Aralık tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde yapıldı. Renkli bir atmosferde geçen ve coşkulu bir seyirci katılımına sahne olan şampiyona, 06 Aralık Perşembe akşamı yapılan açılış seremonisinin ardından Yıldızlar Düzenlemeli Dal yarışmalarıyla start aldı. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılan yarışmalarda, Anadolu’nun farklı coğrafyalarından gelen 70 kulüpten 1800 sporcu; zeybekten horona, bardan halaya yörelerinin danslarını sergiledi.

Şampiyonlara ödülleri takdim edildi
Denizli’yi temsil eden ekiplerin damga vurduğu şampiyona sonunda; Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Sarayköy Spor Kulübü, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da ise Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi GSK birinci oldu. Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal’da Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi GSK şampiyon olurken, Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde ise Bingöl Bermekiler Spor Kulübü ilk sırayı aldı. Şampiyonada farklı kategorilerde altı gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren ekiplere ödüllerini Denizli Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu takdim etti.

“Organizasyonlar devam edecek”
Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, organizasyonun Denizli’ye kazandırılmasında emeği geçen ve destek verenlere teşekkür etti. Denizli’yi sporda marka kent yapma hedefi ile çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekleyen İlman, birbiri ardına gerçekleşen ulusal düzeydeki spor organizasyonlarıyla yıl sonuna kadar 20 bin sporcuyu Denizli’de ağırlama hedefine ulaştıklarını ve organizasyonların yeni yılda da tüm branşlarda artarak devam edeceğini ifade etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.