Büyükşehir ile tarihi değerler ayağa kalkıyor

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.08.2018 - 11:49, Güncelleme: 15.08.2018 - 11:49 3094+ kez okundu.
 

Büyükşehir ile tarihi değerler ayağa kalkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.
  Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore ederek kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi'nin restorasyonunu tamamladı. Aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışması ile Tarakçı Evi kent belleğine kazandırıldı. Tarakçı Evi   Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırıldığı biliniyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile yapının 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ortaya çıkmaktadır. 19. Yüzyıl Türk konut mimarisi özellikleri taşıyan yapı, bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma kısmı ve iki adet bahçesi ile dikkat çekiyor. İnşasında taş ve tuğla malzemenin kullanıldığı tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösteriliyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

 

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore ederek kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi'nin restorasyonunu tamamladı. Aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışması ile Tarakçı Evi kent belleğine kazandırıldı.

Tarakçı Evi  

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırıldığı biliniyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile yapının 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ortaya çıkmaktadır. 19. Yüzyıl Türk konut mimarisi özellikleri taşıyan yapı, bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma kısmı ve iki adet bahçesi ile dikkat çekiyor. İnşasında taş ve tuğla malzemenin kullanıldığı tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösteriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.