Büyükşehir'den "Türk Kadınının Dünü ve Bugünü Semineri"

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2019 - 13:21, Güncelleme: 10.01.2019 - 13:21 4336+ kez okundu.
 

Büyükşehir'den "Türk Kadınının Dünü ve Bugünü Semineri"

“Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” adlı seminer düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde Türk kadının önemine vurgu yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde “Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” adlı seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Prof. Dr. Nergis Biray, Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça tarafından Türk kadını anlatıldı. Prof. Dr. Nalbant  “Tarihten Bugüne Türk Kadını” konusunu, Prof. Dr. Biray “Aydınlanmacılık Hareketi Çizgisinde Türk Kadını” konusunu Doç. Dr. Okça ise “Yörük Yaşamında ve Dokumalarında Kadın” konusunu işledi.     "Türk kadını her zaman en önemli konumda yer almıştır" Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada, Türk kadınının her daim en önemli konumda yer aldığına dikkat çekti. Değirmenci, “Türk kadını geçmişten bugüne sosyal hayatın içinde, devlet yönetiminde olmuştur. Dede Korkut Destanlarına baktığımızda Bamsı Çiçekler, Selcen Hatunları görüyoruz. Denizli’nin kurtuluşunda Fatma Yıldız komutanın gösterdiği kahramanlıklar, cumhuriyetin kuruluşunda, kurtuluş mücadelemizde Nene Hatunlar, Şerife Bacıların gösterdiği olağanüstü kahramanlıkları görüyoruz” diye konuştu.  
“Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” adlı seminer düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde Türk kadının önemine vurgu yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde “Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” adlı seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Prof. Dr. Nergis Biray, Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça tarafından Türk kadını anlatıldı. Prof. Dr. Nalbant  “Tarihten Bugüne Türk Kadını” konusunu, Prof. Dr. Biray “Aydınlanmacılık Hareketi Çizgisinde Türk Kadını” konusunu Doç. Dr. Okça ise “Yörük Yaşamında ve Dokumalarında Kadın” konusunu işledi.    

"Türk kadını her zaman en önemli konumda yer almıştır"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada, Türk kadınının her daim en önemli konumda yer aldığına dikkat çekti. Değirmenci, “Türk kadını geçmişten bugüne sosyal hayatın içinde, devlet yönetiminde olmuştur. Dede Korkut Destanlarına baktığımızda Bamsı Çiçekler, Selcen Hatunları görüyoruz. Denizli’nin kurtuluşunda Fatma Yıldız komutanın gösterdiği kahramanlıklar, cumhuriyetin kuruluşunda, kurtuluş mücadelemizde Nene Hatunlar, Şerife Bacıların gösterdiği olağanüstü kahramanlıkları görüyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.