BULDAN DÜNYAYA AÇILDI

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2019 - 13:35, Güncelleme: 02.02.2019 - 13:35 4297+ kez okundu.
 

BULDAN DÜNYAYA AÇILDI

Buldan adlı kısa filmin ilk gösterimi AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında düzenlenen ve Avrupa büyükelçilerinin katıldığı Buldan’daki toplantıda yapıldı.
Denizlili ödüllü yönetmen Çağdaş Yenidede Buldan’a özel hazırladığı tanıtım filmi ile yeni bir başarıya imza attı. Dünyanın en prestijli film festivallerinden olan Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Tourfilm Riga (International Tourism Film Festival "Tourfilm Riga")’ya Buldan’ı anlatan kısa filmi ile katılan Yönetmen Yenidede hem Buldan’ı dünyaya tanıttı hem de başarılarına bir yenisini daha ekledi. Büyük beğeni alan film şu anda Litvanya’da düzenlenen film festivalinde binlerce kişi tarafından izlenecek. İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarını gölgede bırakan festival sanatın nabzını tutarken festivale damga vuran eser ise Buldan binlerce kişiye görücüye çıkacak. Internation Tourism Film Festival “ Tourfilm Riga” ; UNWTO (Dünya Turizm Örgütü), ETC (Avrupa Seyahat Komisyonu) ve PATA (Pasifik Asya Seyahat Birliği) tarafından desteklenmektedir. 1 aylık çalışma sonucu ilçenin dinamiklerini ve doğal güzelliklerini ortaya çıkaran Buldan adlı kısa film hem sanatta hem de turizmde adından söz ettirecek. Toplam 12 dakikadan oluşan eser Buldan’ın adı dünyaya da nam salacak. Festivali ve eseri değerlendiren yönetmen Yenidede açıklamasında; "Amacımız Denizlimizin dört bir yanına özel hazırladığımız filmlerimiz ile dünyada düzenlenen organizasyonlarda kentimizin adını duyurmak. Daha önce ‘Emek’ adlı eserimiz ile bu yolda ilk adımı attık. Şimdi de Buldan adlı kısa filmimiz ile bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu eserde bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan; sanata ve sanatçıya verdiği değer ile bizleri destekleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Buldan adlı kısa filmin ilk gösterimi AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında düzenlenen ve Avrupa büyükelçilerinin katıldığı Buldan’daki toplantıda yapıldı.

Denizlili ödüllü yönetmen Çağdaş Yenidede Buldan’a özel hazırladığı tanıtım filmi ile yeni bir başarıya imza attı. Dünyanın en prestijli film festivallerinden olan Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Tourfilm Riga (International Tourism Film Festival "Tourfilm Riga")’ya Buldan’ı anlatan kısa filmi ile katılan Yönetmen Yenidede hem Buldan’ı dünyaya tanıttı hem de başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Büyük beğeni alan film şu anda Litvanya’da düzenlenen film festivalinde binlerce kişi tarafından izlenecek. İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarını gölgede bırakan festival sanatın nabzını tutarken festivale damga vuran eser ise Buldan binlerce kişiye görücüye çıkacak.

Internation Tourism Film Festival “ Tourfilm Riga” ; UNWTO (Dünya Turizm Örgütü), ETC (Avrupa Seyahat Komisyonu) ve PATA (Pasifik Asya Seyahat Birliği) tarafından desteklenmektedir.

1 aylık çalışma sonucu ilçenin dinamiklerini ve doğal güzelliklerini ortaya çıkaran Buldan adlı kısa film hem sanatta hem de turizmde adından söz ettirecek. Toplam 12 dakikadan oluşan eser Buldan’ın adı dünyaya da nam salacak.

Festivali ve eseri değerlendiren yönetmen Yenidede açıklamasında; "Amacımız Denizlimizin dört bir yanına özel hazırladığımız filmlerimiz ile dünyada düzenlenen organizasyonlarda kentimizin adını duyurmak. Daha önce ‘Emek’ adlı eserimiz ile bu yolda ilk adımı attık. Şimdi de Buldan adlı kısa filmimiz ile bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu eserde bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan; sanata ve sanatçıya verdiği değer ile bizleri destekleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.