Göğüs altından açılan ufak kesiyle ağır baypas ameliyatından kurtuldu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2023 - 11:04, Güncelleme: 16.12.2023 - 10:50 970+ kez okundu.
 

Göğüs altından açılan ufak kesiyle ağır baypas ameliyatından kurtuldu

Göğüs altından açılan ufak kesiyle ağır baypas ameliyatından kurtuldu
Denizli Özel Tekden Hastanesi yeni uygulanmaya başlanılan minimal invaziv yöntemiyle baypas ameliyatı olan Eşref Tunalı, kısa sürede sağlığına kavuştu. Uygulanan yöntem sayesinde iyileşme süresi kısaldı.Tıpta "mini baypas", "küçük kesi yöntemi", "kapalı baypas" olarak da anılan ameliyat yöntemiyle göğsün ön duvarında 7-8 santimetrelik bir kesi açılarak kapalı şekilde yapılıyor. Özel Denizli Tekden Hastanesinde bu yöntem ikinci kez uygulandı. Başarılı sonuçların alındığı ameliyatlar neticesinde açık kalp ameliyatlarına kıyasla hastaların daha çabuk iyileştiği belirtildi. Göğüs ağrısı şikayeti ile Eşref Tunalı’nın hastaneye başvurduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ali Vefa Özcan, “Kalp krizi toplum sağını yakından ilgilendiren bir olaydır. Bu şikayetlerle gelen hastamızın 4 koroner damarında ciddi rahatsızlık tespit edildi. Tedavisinde koroner baypas ameliyatı planlandı. Dünya’da başarılı yapılan koroner baypas ameliyatlarının hastaya daha az zarar verecek şekilde, daha küçük kesiyle yapılması güncel bir konudur. Bizde hastanemizde bu amaçla çalışma ve altyapılarımızı tamamladık. 2 hastamızı küçük midcap kesisi dediğimiz sol kaburga altından küçük kesimizi yaparak ilk hastamıza 3, Eşref beye 4 damar koroner baypas ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.“Hastalarımız ameliyat sonrası dönemde daha rahat yatabiliyorlar”Bu yöntemi uygulamadan önce hastaların uygun olup olmadığını değerlendirdiklerini ifade eden Op. Dr. Serkan Akcan, Eşref Tunalı’nın uygun olduğunu, yapılan tetkik ve tahliller sonucu 4 damar baypas ameliyatı kararı aldıklarını söyledi. Uygulanan bu yöntem sayesinde hastanın yaşam konforunda ciddi artış olduğunu dile getiren Op. Dr. Serkan Akcan, “4’’ damar baypasımızı yaptık. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ameliyat gayet başarılı geçti. Açık kalp ameliyatlarında iman tahtası denen kemiği keserek yapıyoruz. Ameliyat sonrası dönemde hasta biraz kemik ağrıları, enfeksiyon riskinin açık olması ve ameliyat sonrası kemiğin tekrar kaynaması için hastanın sağa veya sola dönmesi yatağının kısıtlanması , devamlı düz yatması gibi sıkıntılar olabiliyor. Hastalarımız ameliyat sonrası dönemde daha rahat yatabiliyorlar. Kapalı yöntem bu problemleri en aza indiriyor. Hastanede kalış süresi kısalıyor. Enfeksiyon riski daha az oluyor. Kan ürünlerini daha az sayıda kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.“Acıyı hiç bir şekilde hissetmedim”Uygulana tedaviden memnun olduğunu ifade eden hasta Eşref Tunalı, “Kriz durumumda acilen Özel Tekden Hastanesine geldim. Tekden Hastanesinde anjiyo oldum. Damalarımın tıkalı olduğunu öğrendim. Baypas ameliyatına karar verdik. Şuanda kapalı baypas ameliyatı oldum. Çok memnunum. Acıyı hiç bir şekilde hissetmedim. Benim gibi hasta olanlara buraya tavsiye ederim. Acıyı yaşamasınlar, burada gelsinler kapalı baypas ameliyatı olsunlar” ifadelerini kullandı.
Göğüs altından açılan ufak kesiyle ağır baypas ameliyatından kurtuldu
Denizli Özel Tekden Hastanesi yeni uygulanmaya başlanılan minimal invaziv yöntemiyle baypas ameliyatı olan Eşref Tunalı, kısa sürede sağlığına kavuştu. Uygulanan yöntem sayesinde iyileşme süresi kısaldı.

Tıpta "mini baypas", "küçük kesi yöntemi", "kapalı baypas" olarak da anılan ameliyat yöntemiyle göğsün ön duvarında 7-8 santimetrelik bir kesi açılarak kapalı şekilde yapılıyor. Özel Denizli Tekden Hastanesinde bu yöntem ikinci kez uygulandı. Başarılı sonuçların alındığı ameliyatlar neticesinde açık kalp ameliyatlarına kıyasla hastaların daha çabuk iyileştiği belirtildi. Göğüs ağrısı şikayeti ile Eşref Tunalı’nın hastaneye başvurduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ali Vefa Özcan, “Kalp krizi toplum sağını yakından ilgilendiren bir olaydır. Bu şikayetlerle gelen hastamızın 4 koroner damarında ciddi rahatsızlık tespit edildi. Tedavisinde koroner baypas ameliyatı planlandı. Dünya’da başarılı yapılan koroner baypas ameliyatlarının hastaya daha az zarar verecek şekilde, daha küçük kesiyle yapılması güncel bir konudur. Bizde hastanemizde bu amaçla çalışma ve altyapılarımızı tamamladık. 2 hastamızı küçük midcap kesisi dediğimiz sol kaburga altından küçük kesimizi yaparak ilk hastamıza 3, Eşref beye 4 damar koroner baypas ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

“Hastalarımız ameliyat sonrası dönemde daha rahat yatabiliyorlar”
Bu yöntemi uygulamadan önce hastaların uygun olup olmadığını değerlendirdiklerini ifade eden Op. Dr. Serkan Akcan, Eşref Tunalı’nın uygun olduğunu, yapılan tetkik ve tahliller sonucu 4 damar baypas ameliyatı kararı aldıklarını söyledi. Uygulanan bu yöntem sayesinde hastanın yaşam konforunda ciddi artış olduğunu dile getiren Op. Dr. Serkan Akcan, “4’’ damar baypasımızı yaptık. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ameliyat gayet başarılı geçti. Açık kalp ameliyatlarında iman tahtası denen kemiği keserek yapıyoruz. Ameliyat sonrası dönemde hasta biraz kemik ağrıları, enfeksiyon riskinin açık olması ve ameliyat sonrası kemiğin tekrar kaynaması için hastanın sağa veya sola dönmesi yatağının kısıtlanması , devamlı düz yatması gibi sıkıntılar olabiliyor. Hastalarımız ameliyat sonrası dönemde daha rahat yatabiliyorlar. Kapalı yöntem bu problemleri en aza indiriyor. Hastanede kalış süresi kısalıyor. Enfeksiyon riski daha az oluyor. Kan ürünlerini daha az sayıda kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Acıyı hiç bir şekilde hissetmedim”
Uygulana tedaviden memnun olduğunu ifade eden hasta Eşref Tunalı, “Kriz durumumda acilen Özel Tekden Hastanesine geldim. Tekden Hastanesinde anjiyo oldum. Damalarımın tıkalı olduğunu öğrendim. Baypas ameliyatına karar verdik. Şuanda kapalı baypas ameliyatı oldum. Çok memnunum. Acıyı hiç bir şekilde hissetmedim. Benim gibi hasta olanlara buraya tavsiye ederim. Acıyı yaşamasınlar, burada gelsinler kapalı baypas ameliyatı olsunlar” ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.