BU GECE GÖKYÜZÜNE BAKMAYI UNUTMAYIN

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2018 - 15:58, Güncelleme: 27.07.2018 - 15:58 3734+ kez okundu.
 

BU GECE GÖKYÜZÜNE BAKMAYI UNUTMAYIN

Bu gece, yüzyılın en görkemli doğa olaylarından birine tanıklık edeceğiz. Kuzey Amerika hariç tüm kıtalardan gözlemlenebilecek Ay tutulmasını önemli kılan şey ise süresi. Çünkü tutulmanın yaklaşık 1 saat 42 dakika ve 57 saniye sürmesi bekleniyor.
Dünya, artık yüzyılın en uzun 'Kanlı Ay' tutulmasını bekliyor. Dünya'nın, Güneş ile Ay arasına girmesi sonucu yerkürenin gölgesi 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen yüzünü tamamen örtecek ve 'tam tutulma' gerçekleşecek. Bu gök olayı sırasında Ay kızıl bir görünüme bürünecek. Kuzey Amerika dışında dünyanın büyük bölümünden izlenebilecek olan tutulma, ocak ayındaki 'Süper Mavi Kanlı Ay' tutulmasından 27 dakika daha uzun sürecek. Güneş, Dünya ve Ay aynı çizgiye geldiğinde ve Ay Dünya'nın gölgesine girdiğinde tam Ay tutulması gerçekleşiyor. Ay tutulmasının bu kadar uzun olmasını sağlayan bazı faktörler var. Bunların her biri bizim gözlemleyebileceğimiz sonuçlara neden oluyor. Kanlı Ay' tutulması Antartika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan çıplak gözle gözlenebilecek. Tutulma Türkiye'den de izlenebilecek. Tutulma bugün saat 20.13'te başlayıp yarın sabaha karşı 02.30'da sona erecek. 4 saat sürecek alan tutulma sınasında 22.30-01.13 saatleri arasında Ay tamamen kararacak. İŞTE AY TUTULMASI SAATLERİ Gölgeli Ay tutulmasının başlangıcı: 20.14 Kısmi Ay tutulmasının başlangıcı: 21.24 Tam Ay tutulmasının başlangıcı: 22.30 Maksimum tutulma anı: 23.21 Tam Ay tutulmasının bitişi: 00.13 Kısmi Ay tutulmasının bitişi: 01.19 Gölgeli Ay tutulmasının bitişi: 02.12
Bu gece, yüzyılın en görkemli doğa olaylarından birine tanıklık edeceğiz. Kuzey Amerika hariç tüm kıtalardan gözlemlenebilecek Ay tutulmasını önemli kılan şey ise süresi. Çünkü tutulmanın yaklaşık 1 saat 42 dakika ve 57 saniye sürmesi bekleniyor.

Dünya, artık yüzyılın en uzun 'Kanlı Ay' tutulmasını bekliyor. Dünya'nın, Güneş ile Ay arasına girmesi sonucu yerkürenin gölgesi 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen yüzünü tamamen örtecek ve 'tam tutulma' gerçekleşecek.

Bu gök olayı sırasında Ay kızıl bir görünüme bürünecek. Kuzey Amerika dışında dünyanın büyük bölümünden izlenebilecek olan tutulma, ocak ayındaki 'Süper Mavi Kanlı Ay' tutulmasından 27 dakika daha uzun sürecek. Güneş, Dünya ve Ay aynı çizgiye geldiğinde ve Ay Dünya'nın gölgesine girdiğinde tam Ay tutulması gerçekleşiyor. Ay tutulmasının bu kadar uzun olmasını sağlayan bazı faktörler var. Bunların her biri bizim gözlemleyebileceğimiz sonuçlara neden oluyor.

Kanlı Ay' tutulması Antartika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan çıplak gözle gözlenebilecek. Tutulma Türkiye'den de izlenebilecek. Tutulma bugün saat 20.13'te başlayıp yarın sabaha karşı 02.30'da sona erecek. 4 saat sürecek alan tutulma sınasında 22.30-01.13 saatleri arasında Ay tamamen kararacak.

İŞTE AY TUTULMASI SAATLERİ

Gölgeli Ay tutulmasının başlangıcı: 20.14

Kısmi Ay tutulmasının başlangıcı: 21.24

Tam Ay tutulmasının başlangıcı: 22.30

Maksimum tutulma anı: 23.21

Tam Ay tutulmasının bitişi: 00.13

Kısmi Ay tutulmasının bitişi: 01.19

Gölgeli Ay tutulmasının bitişi: 02.12

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.