Üniversiteli gençlere afet durumunda yapılması gerekenler anlatıldı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2023 - 11:04, Güncelleme: 16.12.2023 - 10:46 933+ kez okundu.
 

Üniversiteli gençlere afet durumunda yapılması gerekenler anlatıldı

Üniversiteli gençlere afet durumunda yapılması gerekenler anlatıldı
Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitimcileri tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine muhtemel afet durumlarında alınacak önlemler hakkında “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitimcileri PAÜ Honaz MYO öğrencilerine “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi. Honaz MYO Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü’nde Öğr. Gör. Vedat Erçak tarafından yürütülen “Sosyal Sorumluluk” dersi çerçevesinde öğrenciler tarafından organize edilen eğitime; bölüm öğretim elemanları ve bölüm öğrencileri katıldı. Afet ve acil durum karşısında alınacak önlemlerin anlatıldığı Honaz MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde öğrencilere “AFAD Gönüllülük” projesi hakkında da bilgiler verildi.AFAD eğitmenleri Mehmet Öneri ve Zeycan Tanrıkulu; dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlar gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla; fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında topluma katkı sağlayan kişilerden oluşan AFAD gönüllülüğü için Honaz MYO öğrencilerine çağrıda bulundu. Zeycan Tanrıkulu, e-devlet üzerinden başvuruların alındığı ve başvuruda bulunan öğrencilere yönelik eğitim planlarının oluşturulduğunu belirtti. Deprem, yangın, sel, su baskını gibi afetler esnasında yapılması gerekenler ve acil alınacak önlemler konusunda bilgilerin aktarıldığı eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi.Honaz MYO Müdür Yardımcısı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aytekin Çermik, Sosyal Sorumluluk dersi çerçevesinde öğrenciler tarafından planlanan eğitime katkıları için AFAD yetkililerine teşekkür etti. Kurumlarda verilen eğitimler vasıtasıyla afet bilinci kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için bireyin, afetlere karşı duyarlılığının artırılmasının, deprem, heyelan, sel, çığ, yangın gibi afet durumlarına karşı hazır olunmasının hedeflendiğini ifade etti.
Üniversiteli gençlere afet durumunda yapılması gerekenler anlatıldı
Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitimcileri tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine muhtemel afet durumlarında alınacak önlemler hakkında “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.
Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitimcileri PAÜ Honaz MYO öğrencilerine “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi. Honaz MYO Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü’nde Öğr. Gör. Vedat Erçak tarafından yürütülen “Sosyal Sorumluluk” dersi çerçevesinde öğrenciler tarafından organize edilen eğitime; bölüm öğretim elemanları ve bölüm öğrencileri katıldı. Afet ve acil durum karşısında alınacak önlemlerin anlatıldığı Honaz MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde öğrencilere “AFAD Gönüllülük” projesi hakkında da bilgiler verildi.
AFAD eğitmenleri Mehmet Öneri ve Zeycan Tanrıkulu; dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlar gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla; fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında topluma katkı sağlayan kişilerden oluşan AFAD gönüllülüğü için Honaz MYO öğrencilerine çağrıda bulundu. Zeycan Tanrıkulu, e-devlet üzerinden başvuruların alındığı ve başvuruda bulunan öğrencilere yönelik eğitim planlarının oluşturulduğunu belirtti. Deprem, yangın, sel, su baskını gibi afetler esnasında yapılması gerekenler ve acil alınacak önlemler konusunda bilgilerin aktarıldığı eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Honaz MYO Müdür Yardımcısı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aytekin Çermik, Sosyal Sorumluluk dersi çerçevesinde öğrenciler tarafından planlanan eğitime katkıları için AFAD yetkililerine teşekkür etti. Kurumlarda verilen eğitimler vasıtasıyla afet bilinci kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için bireyin, afetlere karşı duyarlılığının artırılmasının, deprem, heyelan, sel, çığ, yangın gibi afet durumlarına karşı hazır olunmasının hedeflendiğini ifade etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.