BAŞKAN AKBABA "KENDİ TOPRAKLARIMIZA HARAÇ ÖDÜYORUZ"

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2019 - 14:58, Güncelleme: 17.04.2019 - 14:58 4401+ kez okundu.
 

BAŞKAN AKBABA "KENDİ TOPRAKLARIMIZA HARAÇ ÖDÜYORUZ"

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Turizm Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.
Başkan Akbaba yayımladığı mesajında özellikle yerli turistlerin ören yerlerine girerken ödediği paraları örnek göstererek "Adeta kendi topraklarımızda haraç ödüyoruz" ifadesini kullandı. İŞTE AKBABA'NIN O AÇIKLAMASI  15 -22 Nisan Turizm haftası içerisindeyiz. Birçok  ülkede turizm bugün bir endüstri kolu olarak kabul edilmektedir. Çünkü turizm faaliyetine paralel olarak oteller,  pansiyonlar, lokantalar,  eğlence yerleri açılmakta, alışveriş artmakta şehirler canlanmakta önemli istihdam sağlanmaktadır. Bütün bunlar hızlı bir ekonomik harekete sebep olmakta yöresel kalkınmayı hızlandırmaktadır. Ayrıca gidilen şehirlerde görülecek tarihi yerleri gezmek için geziler düzenlemek de yeni iş sahaları açılmasına sebep olmaktadır. Denizli’de doğal güzellikleri tarihi dokusu itibariyle Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ancak bu güzellikleri  görmek yerli turistler için imkansız hale getiriliyor. En değerlilerimizde biri olan Pamukkale’yi gezebilmek için bir kişi kapıda giriş parası olarak 50 tl ödemek durumundadır. Diğer Ören yerlerimizin hepsi paralıdır. Kendi memleketimizde ,kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz. Ancak yabancı turist hem çok az bir ücretle Ören yerlerimizi geziyor, hemde esnafımızı hiç görmeden ,alışveriş yapmadan bir proğram dahilinde alıp götürülüyor. İl merkezimizde  bir müzemizin dahi olmaması da çok üzücü bir durumdur. Zengin tarihimizi, güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak isteriz. Ama bu paylaşım eşit olmalı ;esnafımız, bu topraklarda büyüyen tüm vatandaşlarımız da bu paylaşımdan hak ettiğini almalıdır.  
CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Turizm Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Akbaba yayımladığı mesajında özellikle yerli turistlerin ören yerlerine girerken ödediği paraları örnek göstererek "Adeta kendi topraklarımızda haraç ödüyoruz" ifadesini kullandı.

İŞTE AKBABA'NIN O AÇIKLAMASI 

15 -22 Nisan Turizm haftası içerisindeyiz. Birçok  ülkede turizm bugün bir endüstri kolu olarak kabul edilmektedir. Çünkü turizm faaliyetine paralel olarak oteller,  pansiyonlar, lokantalar,  eğlence yerleri açılmakta, alışveriş artmakta şehirler canlanmakta önemli istihdam sağlanmaktadır. Bütün bunlar hızlı bir ekonomik harekete sebep olmakta yöresel kalkınmayı hızlandırmaktadır. Ayrıca gidilen şehirlerde görülecek tarihi yerleri gezmek için geziler düzenlemek de yeni iş sahaları açılmasına sebep olmaktadır.

Denizli’de doğal güzellikleri tarihi dokusu itibariyle Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ancak bu güzellikleri  görmek yerli turistler için imkansız hale getiriliyor. En değerlilerimizde biri olan Pamukkale’yi gezebilmek için bir kişi kapıda giriş parası olarak 50 tl ödemek durumundadır. Diğer Ören yerlerimizin hepsi paralıdır. Kendi memleketimizde ,kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz. Ancak yabancı turist hem çok az bir ücretle Ören yerlerimizi geziyor, hemde esnafımızı hiç görmeden ,alışveriş yapmadan bir proğram dahilinde alıp götürülüyor. İl merkezimizde  bir müzemizin dahi olmaması da çok üzücü bir durumdur. Zengin tarihimizi, güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak isteriz. Ama bu paylaşım eşit olmalı ;esnafımız, bu topraklarda büyüyen tüm vatandaşlarımız da bu paylaşımdan hak ettiğini almalıdır.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.