BAŞKA BEDENLERE UMUT OLDU

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2018 - 09:28, Güncelleme: 22.08.2018 - 09:28 3453+ kez okundu.
 

BAŞKA BEDENLERE UMUT OLDU

Beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Nursel Yıldırım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.
Denizli’de iki gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve yaşam mücadelesini kaybeden 49 yaşındaki Nursel Yıldırım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Yıldırım’ın Servergazi Devlet Hastanesi'nde alınan iki böbreği ve karaciğeri organ bekleyen hastalara gönderildi. 49 yaşındaki Nursel Yıldırım, Çameli İlçesi’nde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 19 Ağustos’ta Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. İki gün sonra tedavi gördüğü Hastane'de beyin ölümü gerçekleşen Yıldırım'ın organları, yapılan görüşmeler sonunda ailesi tarafından bağışlandı. Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer ve böbreği aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler İzmir Ege Üniversitesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Nursel Yıldırım’ın ailesine baş sağlığı dileyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Türkiye’de binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirterek; “En acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen ailelere umut olan Yıldırım ailesine çok teşekkür ediyorum. Sağlığına kavuşabilmek için organ bekleyen binlerce hasta var. Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Bu nedenle herkesi, öncelikle bu konuda duyarlı olmaya ve organ bekleyen hastalara umut olmak için organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.
Beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Nursel Yıldırım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Denizli’de iki gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve yaşam mücadelesini kaybeden 49 yaşındaki Nursel Yıldırım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Yıldırım’ın Servergazi Devlet Hastanesi'nde alınan iki böbreği ve karaciğeri organ bekleyen hastalara gönderildi.

49 yaşındaki Nursel Yıldırım, Çameli İlçesi’nde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 19 Ağustos’ta Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. İki gün sonra tedavi gördüğü Hastane'de beyin ölümü gerçekleşen Yıldırım'ın organları, yapılan görüşmeler sonunda ailesi tarafından bağışlandı. Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer ve böbreği aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler İzmir Ege Üniversitesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Nursel Yıldırım’ın ailesine baş sağlığı dileyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Türkiye’de binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirterek; “En acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen ailelere umut olan Yıldırım ailesine çok teşekkür ediyorum. Sağlığına kavuşabilmek için organ bekleyen binlerce hasta var. Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Bu nedenle herkesi, öncelikle bu konuda duyarlı olmaya ve organ bekleyen hastalara umut olmak için organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.