Baklan’da genç çiftçilere canlı hayvan dağıtımı yapıldı

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2018 - 11:16, Güncelleme: 09.12.2018 - 11:16 3460+ kez okundu.
 

Baklan’da genç çiftçilere canlı hayvan dağıtımı yapıldı

Denizli’nin Baklan ilçesinde Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ve AK Parti Baklan İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral’ın katılımlarıyla “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında hibe desteği alan 9 genç çiftçiye toplamda 30 büyükbaş ve 102 küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi projesiyle, birçok üretici hayvan sahibi oluyor. Daha önce yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği, 5 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi için çıkartılan Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsıyor. Baklan’da Genç Çiftçi Projesi'nin başlamasından bugüne toplamda 25 çiftçi ailesine 102 büyükbaş ve 242 küçükbaş hayvan destek kapsamında hibe olarak genç çiftçilere dağıtıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına kavuşan, kendi iş gücünün sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan genç çiftçilerin sevinci gözlerden kaçmadı.
Denizli’nin Baklan ilçesinde Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ve AK Parti Baklan İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral’ın katılımlarıyla “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında hibe desteği alan 9 genç çiftçiye toplamda 30 büyükbaş ve 102 küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi projesiyle, birçok üretici hayvan sahibi oluyor. Daha önce yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği, 5 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi için çıkartılan Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsıyor.

Baklan’da Genç Çiftçi Projesi'nin başlamasından bugüne toplamda 25 çiftçi ailesine 102 büyükbaş ve 242 küçükbaş hayvan destek kapsamında hibe olarak genç çiftçilere dağıtıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına kavuşan, kendi iş gücünün sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan genç çiftçilerin sevinci gözlerden kaçmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.