2 kişinin öldüğü maden kazasında 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2023 - 11:10, Güncelleme: 15.12.2023 - 02:47 1074+ kez okundu.
 

2 kişinin öldüğü maden kazasında 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

2 kişinin öldüğü maden kazasında 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan bir mühendis ile bir işçi hayatını kaybetti. Geçen yıl da bir işçinin hayatını kaybettiği madende, göçük altında bulunan bir işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.Olay, saat 23.00 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren bir krom madeninde meydana geldi. 2 vardiya olarak yaklaşık 100 işçinin çalıştığı krom madeninde yürütülen çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Vardiyada birlikte çalışan işçilerin büyük bölümü dışarıya çıkmayı başarırken, maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlatan madenciler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itafiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.Ekipler ve madencilerin katılımıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Halen göçük altında bulunan işçi Mustafa Karahan için ise arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.1,5 yıl sonra yine acı haber geldiİş kazasının yaşandığı maden ocağının aynı bölgede bulunan diğer girişinde 24 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte, vardiyada çalışan işçilerden 17’si göçük altında kalmıştı. Bu işçilerden 16’sı kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, 40 yaşındaki 6 çocuk babası iş makinesi operatörü Ali Rıza Kut’un cansız bedenine ise yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşılmıştı.
2 kişinin öldüğü maden kazasında 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan bir mühendis ile bir işçi hayatını kaybetti. Geçen yıl da bir işçinin hayatını kaybettiği madende, göçük altında bulunan bir işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Olay, saat 23.00 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren bir krom madeninde meydana geldi. 2 vardiya olarak yaklaşık 100 işçinin çalıştığı krom madeninde yürütülen çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Vardiyada birlikte çalışan işçilerin büyük bölümü dışarıya çıkmayı başarırken, maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlatan madenciler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itafiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekipler ve madencilerin katılımıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Halen göçük altında bulunan işçi Mustafa Karahan için ise arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

1,5 yıl sonra yine acı haber geldi
İş kazasının yaşandığı maden ocağının aynı bölgede bulunan diğer girişinde 24 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte, vardiyada çalışan işçilerden 17’si göçük altında kalmıştı. Bu işçilerden 16’sı kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, 40 yaşındaki 6 çocuk babası iş makinesi operatörü Ali Rıza Kut’un cansız bedenine ise yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşılmıştı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.