AYDOĞAN: MEB ÖZGÜR BIRAKILMALIDIR

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.10.2018 - 12:44, Güncelleme: 31.10.2018 - 12:44 3243+ kez okundu.
 

AYDOĞAN: MEB ÖZGÜR BIRAKILMALIDIR

Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, öğretmenler için yaz tatilinin uzunluğu hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmenlerin yaz tatili süresiyle ilgili olarak, 'Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş. Ama bu takvim yine aynı kalmış. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir' sözleri üzerine Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan'dan konu hakkında bir açıklama geldi. Aydoğan,  "Bu açıklama özü itibariye doğru bir tespittir." derken, "Ancak burada, 3 eğitim dönemi mi olacak, iki dönemlik eğitim daha uzun bir takvime mi yayılacak bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu kadar uzun tatil birçok gelişmiş ülkede yer almıyor. Bu kadar yoğun ders programı da birçok ülkede yer almıyor. Türkiye'de akademik ve ezberci eğitimin ağırlıkta olduğu bir eğitim söz konusu. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekliliği elbette doğrudur." ifadelerini kullandı.  "ÖĞRETMENLER KAFASINA GÖRE İŞ YAPMIYOR" Öğretmenlerin çok uzun tatil yaptığı algısı üzerinden bu çalışmaların dillendirilmesi kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade eden Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Öğretmenler bu tatili bakanlığın takvimine göre yapmaktadır. Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz." dedi. Aydoğan ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu, MEB üzerinde bir üst akıl oluşturmakta ve etki oluşturmakta olduğunu, koltuk vaadiyle oluşturulan bu kuruldan bu ülkeye fayda gelmeyeceğini, derhal kapatılması gerektiğini ve MEB'in özgür bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi. 
Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, öğretmenler için yaz tatilinin uzunluğu hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmenlerin yaz tatili süresiyle ilgili olarak, 'Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş. Ama bu takvim yine aynı kalmış. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir' sözleri üzerine Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan'dan konu hakkında bir açıklama geldi.

Aydoğan,  "Bu açıklama özü itibariye doğru bir tespittir." derken, "Ancak burada, 3 eğitim dönemi mi olacak, iki dönemlik eğitim daha uzun bir takvime mi yayılacak bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu kadar uzun tatil birçok gelişmiş ülkede yer almıyor. Bu kadar yoğun ders programı da birçok ülkede yer almıyor. Türkiye'de akademik ve ezberci eğitimin ağırlıkta olduğu bir eğitim söz konusu. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekliliği elbette doğrudur." ifadelerini kullandı. 

"ÖĞRETMENLER KAFASINA GÖRE İŞ YAPMIYOR"

Öğretmenlerin çok uzun tatil yaptığı algısı üzerinden bu çalışmaların dillendirilmesi kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade eden Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Öğretmenler bu tatili bakanlığın takvimine göre yapmaktadır. Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz." dedi.

Aydoğan ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu, MEB üzerinde bir üst akıl oluşturmakta ve etki oluşturmakta olduğunu, koltuk vaadiyle oluşturulan bu kuruldan bu ülkeye fayda gelmeyeceğini, derhal kapatılması gerektiğini ve MEB'in özgür bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.