AYDOĞAN: ANGARYA BİR SINAV !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2018 - 19:34, Güncelleme: 01.06.2018 - 19:34 3891+ kez okundu.
 

AYDOĞAN: ANGARYA BİR SINAV !

Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sınavla öğrenci alan okulların “proje” okul yapılması, sınavsız öğrenci alacak Anadolu Liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, bu kirli amacı bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.
  Türkiye'deki eğitim sistemini eleştiren Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, proje okullarını ve sınav sistemini eleştirdi. Eylül ayında okulların açıklması ile birlilte öğrenciler ve velilerde olması gereken heyecanın yerini zulme bıraktığını kaydeden Aydoğan, "Eylül ayında, 'sınav kalktı' yalanının sıkıntılarını ve gerçekçi olmadığını uzun uzun tartıştık. Bu değişikliğin uzun vadede eğitim sistemimizi tümden özelleştirme ve imam hatipleştirme projesinin bir adımı olduğunu söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada sınavla öğrenci alan okulların 'proje' okul yapılması, sınavsız öğrenci alacak Anadolu Liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, bu kirli amacı bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.  HAYATA ANLAM KATMAYAN ANGARYA BİR SINAV ! İmam Hatip kıskacına alınan öğrencilerin, bu dayatmadan kurtulmak için özel okulları düşünüyor olması, malum resmi tamamlamaktadır" diyen Aydoğan, "ergenlik çağındaki gençlerimiz motivasyonları kaybolmuş bir şekilde bu sınava hazırlanmıştır. Hedeflerini ölçmekten uzak olan bu sınav, ne yazık ki çocuklarımızın hayatına anlam katmaktan çok bir angaryaya dönüşmüştür. Sağlıklı bir ölçüt olmayıp, planlı bir yerleştirmeye araç olacaktır bu sınav. Bu sistem, yıllardır yaygınlaştırdıkları Anadolu Liselerini gözden çıkarıp, Fen liselerinin yanında İmam Hatip Liselerini de ön plana çıkarmaktadır. İmam Hatip ortaokullarından İmam Hatip Liselerine geçiş oranının %50 ‘ler düzeyinde kaldığı, bu kadar ayrıcalığa ve desteğe rağmen İmam Hatip Liselerinin kontenjanlarının yarı yarıya boş kaldığı gerçeğini herkes bilmektedir." dedi.  Bu sistemin milyonlarca öğrenciyi %11’lik dilime hapsettiğini kaydeden Aydoğan, "Bu sistem çökecektir. 16 yıldır, iktidar tarafından  yap boza dönüştürülen, kendi getirdikleri her sisteme kendilerinin bile sahip çıkmadığı sıradan bir seçme sınavıdır bu yapılan. Yarın sınava girecek milyonlarca öğrencimize başarılar diliyor, onlar için sabır gösteren ailelerimizi kutluyoruz. Yine öğrencilerimiz için emek veren değerli öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ederiz." dedi. 
Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sınavla öğrenci alan okulların “proje” okul yapılması, sınavsız öğrenci alacak Anadolu Liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, bu kirli amacı bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

 

Türkiye'deki eğitim sistemini eleştiren Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, proje okullarını ve sınav sistemini eleştirdi. Eylül ayında okulların açıklması ile birlilte öğrenciler ve velilerde olması gereken heyecanın yerini zulme bıraktığını kaydeden Aydoğan, "Eylül ayında, 'sınav kalktı' yalanının sıkıntılarını ve gerçekçi olmadığını uzun uzun tartıştık. Bu değişikliğin uzun vadede eğitim sistemimizi tümden özelleştirme ve imam hatipleştirme projesinin bir adımı olduğunu söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada sınavla öğrenci alan okulların 'proje' okul yapılması, sınavsız öğrenci alacak Anadolu Liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, bu kirli amacı bir kez daha ortaya koymuştur." dedi. 

HAYATA ANLAM KATMAYAN ANGARYA BİR SINAV !

İmam Hatip kıskacına alınan öğrencilerin, bu dayatmadan kurtulmak için özel okulları düşünüyor olması, malum resmi tamamlamaktadır" diyen Aydoğan, "ergenlik çağındaki gençlerimiz motivasyonları kaybolmuş bir şekilde bu sınava hazırlanmıştır. Hedeflerini ölçmekten uzak olan bu sınav, ne yazık ki çocuklarımızın hayatına anlam katmaktan çok bir angaryaya dönüşmüştür. Sağlıklı bir ölçüt olmayıp, planlı bir yerleştirmeye araç olacaktır bu sınav. Bu sistem, yıllardır yaygınlaştırdıkları Anadolu Liselerini gözden çıkarıp, Fen liselerinin yanında İmam Hatip Liselerini de ön plana çıkarmaktadır. İmam Hatip ortaokullarından İmam Hatip Liselerine geçiş oranının %50 ‘ler düzeyinde kaldığı, bu kadar ayrıcalığa ve desteğe rağmen İmam Hatip Liselerinin kontenjanlarının yarı yarıya boş kaldığı gerçeğini herkes bilmektedir." dedi. 

Bu sistemin milyonlarca öğrenciyi %11’lik dilime hapsettiğini kaydeden Aydoğan, "Bu sistem çökecektir. 16 yıldır, iktidar tarafından  yap boza dönüştürülen, kendi getirdikleri her sisteme kendilerinin bile sahip çıkmadığı sıradan bir seçme sınavıdır bu yapılan. Yarın sınava girecek milyonlarca öğrencimize başarılar diliyor, onlar için sabır gösteren ailelerimizi kutluyoruz. Yine öğrencilerimiz için emek veren değerli öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ederiz." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.