PEKDEMİR’İN AZMİ ENGEL TANIMIYOR

DENİZLİ SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.03.2024 - 19:52, Güncelleme: 25.03.2024 - 19:52 1387 kez okundu.
 

PEKDEMİR’İN AZMİ ENGEL TANIMIYOR

49 yaşına kadar ortaokul mezunuydu. Öğrenim durumu yüzünden Ak Parti İl Başkanı olamayınca azmetti. Önce liseyi bitirdi ardından işletme okudu. Yetmedi yüksek yaptı!.. Hem üniversite, hem yüksek lisansından Yüksek Onur Belgesi alarak mezun oldu. “Sizin de desteğinizle üstesinden gelemeyeceğim şey yok” diyen Halil Pekdemir'in pek çoklarına örnek olacak eğitim mücadelesi duyanları hayrete düşürüyor.
Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir,  Ak Parti kurulduğu günden bu yana aktif siyasetin içinde. Siyaset aşkı yüzünden, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü marketler zincirinden daha çok Denizli için mesai yapıyor. Partinin pek çok kademesinde bulundu Denizli İl Genel Meclisi’nin uzun süre başkanlığını yürüttü. Partisini il genel meclisinin dışında belediye meclislerinde temsil etti. İL BAŞKANI OLAMAZSIN DEDİLER! Davutoğlu döneminde partinin kurmayları ve teşkilatı il başkanlığı için Halil Pekdemir’de uzlaştı. Atama öncesinde karşısına çıkan bir gerçek o göreve engel oldu. Siyasi hayatında en çok yapmak istediği işlerden Denizli'de teşkilatın başına geçmek ancak  Pekdemir, parti tüzüğündeki “En az lise mezunu” maddesi yüzünden bu hayalini gerçekleştiremedi. 55 YAŞINDA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİ Hayatının en önemli kırılma noktalarından birini yaşayan Halil Pekdemir, azmetti 49 yaşında önce liseyi bitirdi. “Durmak yok yola devam” diyen Pekdemir, hemen ardından üniversite sınavına girdi. Neredeyse tüm boş vaktini ders kitapları arasında geçiren Halil Pekdemir, işletme okumak istiyordu. 55 yaşında girdiği üniversite sınavında Okan Üniversitesi’ni kazandı. ÜNİVERSİTEDE DE YÜKSEKTE DE DERECE YAPTI! Uzaktan eğitimle okuduğu Okan Üniversitesi’ndeki 2 yılın ardından bu kez dikey geçişle Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi’ne geçti. Üniversiteyi 4 üzerinden 3,59 not ortalamasıyla bitirdi. Bunu da yeterli bulmayan Pekdemir, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yüksek lisans için başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edildi. Tezli yüksek lisansını 61 yaşında tamamladı. Pekdemir, yüksekte de 4 üzerinden 3. 42 notla mezun oldu.  ŞİMDİ SIRA PAMUKKALE’Yİ ÖRNEK ŞEHİR YAPMAKTA Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkanı Halil Pekdemir, 31 Mart’tan sonra partilisi Örki’den görevi devralmaya hazırlanıyor. Siyasi hayatının en önemli deneyimlerinden birine doğru ilerleyen Pekdemir, azmi, kararlılığı ve siyasete olan aşkıyla tanınıyor. Bu aşkı sayesinde 50’li yaşlarda kendini ders kitapları arasında bulan Pekdemir, şimdi seçim gezilerinde yeri geldikçe 10 yılda ortaokul mezunluğundan yüksek yapmış bir akademik kariyere nasıl ulaştığını anlatıyor.  Hikayesini paylaştıktan sonra da ekliyor; “Şimdi sıra Pamukkale’yi her yönüyle örnek bir şehir haline getirmekte. Aynı azim ve sevdayla bu görevi istiyorum. Hal böyle olunca üstesinden gelemeyeceğim bir şey yok. Yeter ki bana güvenin ve destek olun”
49 yaşına kadar ortaokul mezunuydu. Öğrenim durumu yüzünden Ak Parti İl Başkanı olamayınca azmetti. Önce liseyi bitirdi ardından işletme okudu. Yetmedi yüksek yaptı!.. Hem üniversite, hem yüksek lisansından Yüksek Onur Belgesi alarak mezun oldu. “Sizin de desteğinizle üstesinden gelemeyeceğim şey yok” diyen Halil Pekdemir'in pek çoklarına örnek olacak eğitim mücadelesi duyanları hayrete düşürüyor.

Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir,  Ak Parti kurulduğu günden bu yana aktif siyasetin içinde. Siyaset aşkı yüzünden, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü marketler zincirinden daha çok Denizli için mesai yapıyor. Partinin pek çok kademesinde bulundu Denizli İl Genel Meclisi’nin uzun süre başkanlığını yürüttü. Partisini il genel meclisinin dışında belediye meclislerinde temsil etti.

İL BAŞKANI OLAMAZSIN DEDİLER!

Davutoğlu döneminde partinin kurmayları ve teşkilatı il başkanlığı için Halil Pekdemir’de uzlaştı. Atama öncesinde karşısına çıkan bir gerçek o göreve engel oldu. Siyasi hayatında en çok yapmak istediği işlerden Denizli'de teşkilatın başına geçmek ancak  Pekdemir, parti tüzüğündeki “En az lise mezunu” maddesi yüzünden bu hayalini gerçekleştiremedi.

55 YAŞINDA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİ

Hayatının en önemli kırılma noktalarından birini yaşayan Halil Pekdemir, azmetti 49 yaşında önce liseyi bitirdi. “Durmak yok yola devam” diyen Pekdemir, hemen ardından üniversite sınavına girdi. Neredeyse tüm boş vaktini ders kitapları arasında geçiren Halil Pekdemir, işletme okumak istiyordu. 55 yaşında girdiği üniversite sınavında Okan Üniversitesi’ni kazandı.

ÜNİVERSİTEDE DE YÜKSEKTE DE DERECE YAPTI!

Uzaktan eğitimle okuduğu Okan Üniversitesi’ndeki 2 yılın ardından bu kez dikey geçişle Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi’ne geçti. Üniversiteyi 4 üzerinden 3,59 not ortalamasıyla bitirdi. Bunu da yeterli bulmayan Pekdemir, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yüksek lisans için başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edildi. Tezli yüksek lisansını 61 yaşında tamamladı. Pekdemir, yüksekte de 4 üzerinden 3. 42 notla mezun oldu. 

ŞİMDİ SIRA PAMUKKALE’Yİ ÖRNEK ŞEHİR YAPMAKTA

Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkanı Halil Pekdemir, 31 Mart’tan sonra partilisi Örki’den görevi devralmaya hazırlanıyor. Siyasi hayatının en önemli deneyimlerinden birine doğru ilerleyen Pekdemir, azmi, kararlılığı ve siyasete olan aşkıyla tanınıyor. Bu aşkı sayesinde 50’li yaşlarda kendini ders kitapları arasında bulan Pekdemir, şimdi seçim gezilerinde yeri geldikçe 10 yılda ortaokul mezunluğundan yüksek yapmış bir akademik kariyere nasıl ulaştığını anlatıyor.  Hikayesini paylaştıktan sonra da ekliyor; “Şimdi sıra Pamukkale’yi her yönüyle örnek bir şehir haline getirmekte. Aynı azim ve sevdayla bu görevi istiyorum. Hal böyle olunca üstesinden gelemeyeceğim bir şey yok. Yeter ki bana güvenin ve destek olun”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.