Anadolu El Sanatlarını Sergiyle Yaşattılar

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2019 - 13:21, Güncelleme: 07.01.2019 - 13:21 3248+ kez okundu.
 

Anadolu El Sanatlarını Sergiyle Yaşattılar

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Anadolu el sanatlarını yaşatmak amacıyla özel bir sergiye imza attı.
Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca öncülüğünde gerçekleştirilen Anadolu el sanatları sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 3’üncü sınıf öğrencileri yörelerindeki el sanatları ürünlerini tanımak, tanıtmak ve bu ürünleri turizmde değerlendirmek amacıyla araştırma yaptı. Araştırmada Karacasu çömleği, Gönen iğne oyası, Söke körüklü çizmesi, Tavas tel kırması gibi sanatları yerinde ve ustalarından dinleyen öğrenciler, öğrendiklerini sergiye aktardı. Sergiyi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım İnce başta olmak üzere birçok kişi ziyaret etti. Prof. Dr. Kasım İnce, sergide geleneksel mesleklerin ölmemesi gerektiğini ve turizme kazandırılarak destek olunabileceği konusunda vurgu yaptı
Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Anadolu el sanatlarını yaşatmak amacıyla özel bir sergiye imza attı.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca öncülüğünde gerçekleştirilen Anadolu el sanatları sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 3’üncü sınıf öğrencileri yörelerindeki el sanatları ürünlerini tanımak, tanıtmak ve bu ürünleri turizmde değerlendirmek amacıyla araştırma yaptı. Araştırmada Karacasu çömleği, Gönen iğne oyası, Söke körüklü çizmesi, Tavas tel kırması gibi sanatları yerinde ve ustalarından dinleyen öğrenciler, öğrendiklerini sergiye aktardı.

Sergiyi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım İnce başta olmak üzere birçok kişi ziyaret etti. Prof. Dr. Kasım İnce, sergide geleneksel mesleklerin ölmemesi gerektiğini ve turizme kazandırılarak destek olunabileceği konusunda vurgu yaptı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.