Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2024 - 23:29, Güncelleme: 25.01.2024 - 12:17 2352+ kez okundu.
 

Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde

Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikali Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde sahnelendi. Oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.Denizli Büyükşehir Belediyesinin davetiyle kente gelen Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalini sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Şef Ömer Yöndem yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. İki perde olarak sahnelenen eserde oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.Kültür ve sanat şehri DenizliDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Antalya Devlet Opera ve Balesi’ni Denizlili hemşehrileriyle buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kanlı Nigar’ın kalitesiyle standartlarıyla en üst seviye olan güzel eserlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Zolan, Denizli’nin kültür ve sanat şehri olmaya devam edeceğini vurguladı. Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Başkan Osman Zolan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş’a üzerinde Denizli horozu figürlü kaide verdi.
Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikali Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde sahnelendi. Oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin davetiyle kente gelen Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalini sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Şef Ömer Yöndem yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. İki perde olarak sahnelenen eserde oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.
Kültür ve sanat şehri Denizli
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Antalya Devlet Opera ve Balesi’ni Denizlili hemşehrileriyle buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kanlı Nigar’ın kalitesiyle standartlarıyla en üst seviye olan güzel eserlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Zolan, Denizli’nin kültür ve sanat şehri olmaya devam edeceğini vurguladı. Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Başkan Osman Zolan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş’a üzerinde Denizli horozu figürlü kaide verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.