Zonguldaklı madencilerden PAKUT’a tahkimat eğitimi

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2024 - 13:48, Güncelleme: 29.01.2024 - 13:39 1972+ kez okundu.
 

Zonguldaklı madencilerden PAKUT’a tahkimat eğitimi

Zonguldaklı madencilerden PAKUT’a tahkimat eğitimi
Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile kurulan Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi (PAKUT) eğitimlerine ara vermeden sürdürürken, son olarak Zonguldak’ta madenciler tarafından tahkimat konusunda eğitim aldı.AFAD’dan akreditasyon alan Denizli ve Ege Bölgesi’nin ilk belediye ekibi olan ve PAKUT, muhtemel bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla eğitimlerine ara vermeksizin sürdürüyor. Muhtemel bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla son olarak 22-25 Ocak 2023 tarihleri arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesesinde Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, tahkimat konusunda madencilerden eğitim aldı. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde maden ocağının 560 metre altına inilerek tahkimat tanıtımları sonrası domuz damı, çintili bağ tahkimatı gibi birçok tahkimat yönteminin uygulamalı yapımı konusunda eğitim aldı.Bu eğitimle madencilerin ocakta kullandıkları tahkimat yöntemleri ve deprem bölgesindeki tecrübeleri PAKUT üyelerine aktarıldı. Bir deprem sonrasında enkazlarda kullanılma yöntemleri ve daha hızlı müdahale konusunda uygulamalı olarak eğitim gerçekleştirildi.
Zonguldaklı madencilerden PAKUT’a tahkimat eğitimi
Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile kurulan Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi (PAKUT) eğitimlerine ara vermeden sürdürürken, son olarak Zonguldak’ta madenciler tarafından tahkimat konusunda eğitim aldı.

AFAD’dan akreditasyon alan Denizli ve Ege Bölgesi’nin ilk belediye ekibi olan ve PAKUT, muhtemel bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla eğitimlerine ara vermeksizin sürdürüyor. Muhtemel bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla son olarak 22-25 Ocak 2023 tarihleri arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesesinde Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, tahkimat konusunda madencilerden eğitim aldı. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde maden ocağının 560 metre altına inilerek tahkimat tanıtımları sonrası domuz damı, çintili bağ tahkimatı gibi birçok tahkimat yönteminin uygulamalı yapımı konusunda eğitim aldı.

Bu eğitimle madencilerin ocakta kullandıkları tahkimat yöntemleri ve deprem bölgesindeki tecrübeleri PAKUT üyelerine aktarıldı. Bir deprem sonrasında enkazlarda kullanılma yöntemleri ve daha hızlı müdahale konusunda uygulamalı olarak eğitim gerçekleştirildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.