PAÜ kendi yemeğini pişirmeye başladı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2024 - 09:20, Güncelleme: 11.01.2024 - 08:58 2577+ kez okundu.
 

PAÜ kendi yemeğini pişirmeye başladı

PAÜ kendi yemeğini pişirmeye başladı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından yemekhaneleri hizmete açıldı. Rektör Kutluhan, PAÜ Yemekhanelerinin kendi yemeklerini kendi pişireceğinin mutluluğunu paylaştı.Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yemekhaneleri hizmete açıldı. Kendi mutfak düzenini kuran yine kendi aşçılarıyla öğrencilere uygun fiyata yemek sunmaya başladı. Rektör Kutluhan, PAÜ Yemekhanelerinin kendi yemeklerini kendi pişireceğinin mutluluğunu paylaştı.Konu ile ilgili mutluluğunu paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Yemekhanemizi tekrar düzenledik. Daha fonksiyonel daha hijyene uygun hale getirdik. Burada eskiden fırınla birlikteydi. Fırını ayırdık, bulaşıkhanesini ayırdık. Yemekhanemizde; yemek yapma, pişirme, bulaşık yıkama yerleri ve fırın için ayrı ayrı kompartımanlar yaparak ve her birine kamera yerleştirerek daha hijyenik, daha güzel yemekler yapılmasına ilişkin altyapıyı tamamladık. Biliyorsunuz, bir hafta on gündür de yemekler kendi yemekhanemizden çıkmakta. Biz de yemeklerin kalitesini ve çıkarılabilirliğini kontrol ettik ve arkadaşların bunu başardığını gördük. Yaşamış olduğumuz pandemi ve yine yaşamış olduğumuz 6 Şubat depremleri bize göstermiştir ki kurumların özellikle büyük kurumların, kendi yemeğini kendi yapmasının önemi büyüktü. Üniversitemiz binaları daha genç. İnşallah olmaz ama Denizli’de deprem olduğunda, tıpkı Malatya’da olduğu gibi hazır olmak istiyoruz. Malatya’da bu çok ciddi bir şekilde yaşandı. Malatya’daki üniversitesinin yemekhanesi sağlam kaldığı için günlük sabah öğle akşam yemek çıkarıldı. Her bir öğün için yüz bin yemek çıkarıldı. Çok büyük bir katkısı oldu. İnşallah Denizli’miz böyle bir deprem yaşamaz ama dünyanın bin bir hali var. Biz öncelikle öğrencimize kaliteli ve ucuz yemeği çıkarmak, üniversitemizdeki personelimizi değerlendirmek istedik, çünkü bizim üniversitemizde aşçılarımız var. Onlar değişik yerlerde değerlendirilmişti. Onları da değerlendirmek ve öğrencimizi daha mutlu etmek için bu yemekhaneyi tekrar düzenlemiş oluyoruz" dedi.Rektör Kutluhan: “Altı bin ile sekiz bin arasında öğrencimizin yemek yiyeceğini hesap ederek yola çıktık”“Şimdi biraz önce yemeğin başında konuştuğumuz gibi biz hizmet alımı şeklinde yaptığımız ki biliyorsunuz, Akköy’deki bir meslek lisesinden yemeğimizi alıyorduk. Onların da bu yemekhanenin yapılmasında büyük katkısı var. Çünkü yeni Milli Eğitim Bakanımız öğrencilerine yemek verilmesini istediği için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz yılbaşına kadar bize müsaade etti. Biz de bunu tamamladık. Şimdi biz öğrencimizin yemek yeme sayısına göre burada hazırlığımızı yaptık ki, bu hazırlık on beş bine tekabül edebilir. Ama şu anda mevcut şartlarda en fazla dört bin-dört bin beş yüz, beş bin beş yüz defa yaşandığını gördüm. Biz yine altı bin ile sekiz bin arasında yemek yeneceğini, öğrencimizin tercih edeceğini hesap ederek yola çıktık” ifadelerinde bulundu.
PAÜ kendi yemeğini pişirmeye başladı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından yemekhaneleri hizmete açıldı. Rektör Kutluhan, PAÜ Yemekhanelerinin kendi yemeklerini kendi pişireceğinin mutluluğunu paylaştı.

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yemekhaneleri hizmete açıldı. Kendi mutfak düzenini kuran yine kendi aşçılarıyla öğrencilere uygun fiyata yemek sunmaya başladı. Rektör Kutluhan, PAÜ Yemekhanelerinin kendi yemeklerini kendi pişireceğinin mutluluğunu paylaştı.

Konu ile ilgili mutluluğunu paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Yemekhanemizi tekrar düzenledik. Daha fonksiyonel daha hijyene uygun hale getirdik. Burada eskiden fırınla birlikteydi. Fırını ayırdık, bulaşıkhanesini ayırdık. Yemekhanemizde; yemek yapma, pişirme, bulaşık yıkama yerleri ve fırın için ayrı ayrı kompartımanlar yaparak ve her birine kamera yerleştirerek daha hijyenik, daha güzel yemekler yapılmasına ilişkin altyapıyı tamamladık. Biliyorsunuz, bir hafta on gündür de yemekler kendi yemekhanemizden çıkmakta. Biz de yemeklerin kalitesini ve çıkarılabilirliğini kontrol ettik ve arkadaşların bunu başardığını gördük. Yaşamış olduğumuz pandemi ve yine yaşamış olduğumuz 6 Şubat depremleri bize göstermiştir ki kurumların özellikle büyük kurumların, kendi yemeğini kendi yapmasının önemi büyüktü. Üniversitemiz binaları daha genç. İnşallah olmaz ama Denizli’de deprem olduğunda, tıpkı Malatya’da olduğu gibi hazır olmak istiyoruz. Malatya’da bu çok ciddi bir şekilde yaşandı. Malatya’daki üniversitesinin yemekhanesi sağlam kaldığı için günlük sabah öğle akşam yemek çıkarıldı. Her bir öğün için yüz bin yemek çıkarıldı. Çok büyük bir katkısı oldu. İnşallah Denizli’miz böyle bir deprem yaşamaz ama dünyanın bin bir hali var. Biz öncelikle öğrencimize kaliteli ve ucuz yemeği çıkarmak, üniversitemizdeki personelimizi değerlendirmek istedik, çünkü bizim üniversitemizde aşçılarımız var. Onlar değişik yerlerde değerlendirilmişti. Onları da değerlendirmek ve öğrencimizi daha mutlu etmek için bu yemekhaneyi tekrar düzenlemiş oluyoruz" dedi.

Rektör Kutluhan: “Altı bin ile sekiz bin arasında öğrencimizin yemek yiyeceğini hesap ederek yola çıktık”
“Şimdi biraz önce yemeğin başında konuştuğumuz gibi biz hizmet alımı şeklinde yaptığımız ki biliyorsunuz, Akköy’deki bir meslek lisesinden yemeğimizi alıyorduk. Onların da bu yemekhanenin yapılmasında büyük katkısı var. Çünkü yeni Milli Eğitim Bakanımız öğrencilerine yemek verilmesini istediği için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz yılbaşına kadar bize müsaade etti. Biz de bunu tamamladık. Şimdi biz öğrencimizin yemek yeme sayısına göre burada hazırlığımızı yaptık ki, bu hazırlık on beş bine tekabül edebilir. Ama şu anda mevcut şartlarda en fazla dört bin-dört bin beş yüz, beş bin beş yüz defa yaşandığını gördüm. Biz yine altı bin ile sekiz bin arasında yemek yeneceğini, öğrencimizin tercih edeceğini hesap ederek yola çıktık” ifadelerinde bulundu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.