"15 YILDA 1,4 MİLYAR LİRA YATIRIM"

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2018 - 10:51, Güncelleme: 08.06.2018 - 10:51 3915+ kez okundu.
 

"15 YILDA 1,4 MİLYAR LİRA YATIRIM"

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “Denizli’mize yönelik toplu konut ve sosyal donatı yatırım tutarı son 15 yılda 1,4 milyar liraya ulaştı. AK Parti iktidarları döneminde 11 bin 405 konut inşa ettik.” Dedi...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti iktidarları dönemi olan son 15 yılda, Denizli’ye 1,4 milyar liralık toplu konut ve sosyal donatı yatırımı aktarıldığını, toplam 11 bin 405 konutun inşa edildiğini bildirdi. Zeybekci, AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana yurdun dört bir yanına olduğu gibi Denizli’ye ve Denizlili vatandaşlara da büyük bir aşkla ve heyecanla hizmet ettiğini dile getirdi. Denizli’ye yönelik toplu konut ve sosyal donatı yatırım tutarlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Zeybekci, memleketine son 15 yılda 1,4 milyar liralık toplu konut ve sosyal donatı yatırımı aktarıldığını, 11 bin 405 konutun inşa edildiğini kaydetti.   “Vatandaşlarımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir şekilde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik.” diyen Zeybekci, “Çevre ve şehircilik alanında ise aynı dönemde 356 milyon liralık yatırım yaptık.” diye konuştu. Bakan Zeybekci, partisinin iktidara geldiği günlerde atık su arıtma tesisi bulunmayan Denizli’ye toplam 50 atık su arıtma tesisi inşa ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “2003’te Denizli’de düzenli depolama tesisi bulunmazken, bugün katı atıklar düzenli depolama tesisinde toplanıyor. 2003-2018 yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi için belediyelerimize yaklaşık 17,8 milyon lira destek sağladık. Denizli’mize kentsel dönüşüm kapsamında ise 16,5 milyon liralık kaynak aktardık. Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek.” Bakan Zeybekci, Denizli’de bir alanı “riskli alan” ilan ettiklerini de ifade ederek, "Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek. Öte yandan Denizli’mize kentsel dönüşüm kapsamında 16,5 milyon TL destek sağladık." ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı Zeybekci: “Denizli’mize yönelik toplu konut ve sosyal donatı yatırım tutarı son 15 yılda 1,4 milyar liraya ulaştı. AK Parti iktidarları döneminde 11 bin 405 konut inşa ettik.” Dedi...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti iktidarları dönemi olan son 15 yılda, Denizli’ye 1,4 milyar liralık toplu konut ve sosyal donatı yatırımı aktarıldığını, toplam 11 bin 405 konutun inşa edildiğini bildirdi.

Zeybekci, AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana yurdun dört bir yanına olduğu gibi Denizli’ye ve Denizlili vatandaşlara da büyük bir aşkla ve heyecanla hizmet ettiğini dile getirdi.
Denizli’ye yönelik toplu konut ve sosyal donatı yatırım tutarlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Zeybekci, memleketine son 15 yılda 1,4 milyar liralık toplu konut ve sosyal donatı yatırımı aktarıldığını, 11 bin 405 konutun inşa edildiğini kaydetti.
 
“Vatandaşlarımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir şekilde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik.” diyen Zeybekci, “Çevre ve şehircilik alanında ise aynı dönemde 356 milyon liralık yatırım yaptık.” diye konuştu.

Bakan Zeybekci, partisinin iktidara geldiği günlerde atık su arıtma tesisi bulunmayan Denizli’ye toplam 50 atık su arıtma tesisi inşa ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“2003’te Denizli’de düzenli depolama tesisi bulunmazken, bugün katı atıklar düzenli depolama tesisinde toplanıyor. 2003-2018 yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi için belediyelerimize yaklaşık 17,8 milyon lira destek sağladık. Denizli’mize kentsel dönüşüm kapsamında ise 16,5 milyon liralık kaynak aktardık. Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek.”
Bakan Zeybekci, Denizli’de bir alanı “riskli alan” ilan ettiklerini de ifade ederek, "Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek. Öte yandan Denizli’mize kentsel dönüşüm kapsamında 16,5 milyon TL destek sağladık." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.